29. 11. 2019 - 17:45
Povratak omiljene i izuzetno privlačne tenisačice koja je trn...
907
Shares
Povratak omiljene i izuzetno privlačne tenisačice koja je trn u oku radikalnim muslimanskim grupama

SANIA MIRZA

Povratak omiljene i izuzetno privlačne tenisačice koja je trn u oku radikalnim muslimanskim grupama

29. 11. 2019 - 17:45
0
Shares

Najpopularnija indijska sportašica Sania Mirza vraća se tenisu nakon stanke od više od dvije godine koju je uzela zbog rođenja sina.

Omiljena Indijka najavila je svoj povratak u paru s Nadiom Kichenok na tuniru u Hobartu, a zatim i svoj nastup na Australian Openu. Zadnji natjecateljski meč imala je u oktobru 2017. na China Openu gdje je sa Peng Shuai zaustavljena u polufinalu od Latishe Chan i Martine Hingis.

Najveće uspjehe napravila je u parovima, osvojila je šest grand slam titula, po tri u mješovitim i ženskim parovima.

'Mnogo je promjena kada dobijete dijete. Vaša rutina i ritam spavanja se mijenjaju. Osjećam se dobro, tijelo mi je u stanju kakvom je bilo prije trudnoće. Još prije šest sedam mjeseci sam razmišljala o povratku', izjavila je Mirza koja je sina dobila u oktobru prošle godine.

saniamirza1

Saniji su cilj Olimpijske igre u Tokiju 2020. 'Bila sam na Igrama tri puta, a zadnji puta nisam imala sreće, jer sam bila blizu medalje. Ako bi izborila po četvrti puta nastup to bi bila velika čast i privilegija. No prije njih imam i tri grand slama pa idemo dan po dan', rekla je indijska teniserka od koje su u domovini popularniji samo igrači kriketa.

Inače, Sania je u braku s kriketašem Shoaib Malikom koji je Pakisatanac, a odnosi njihovih zemalja su jako loši pa je taj brak kod dijela indijske populacije dočekan na nož.

Isto tako 33-godišnja Sania imala je tijekom karijere velikih problema s radikalnim muslimanskim skupinama od kojih je doživjela uvrede i prijetnje, ali i sa strogim indijskim zakonima. Čak jedno vrijeme nije željela igrati u svojoj državi.

saniamirza2

U decembru 2007. morala se izviniti muslimanima jer je snimala reklamu ispred džamije, a nakon toga je primila veliki broj prijetećih mailova jer se navodno zalagala za predbračne odnose.

Godine 2005. muslimanski klerici su izrekli 'fatvu" protiv Mirze zbog nošenja hlačica na mečevima, piše Tportal.

Učitaj još novosti