29. 11. 2019 - 11:41
MOŽE LI GORE? Klopp ostao bez ključnog igrača u najgorem...
907
Shares
MOŽE LI GORE? Klopp ostao bez ključnog igrača u najgorem periodu sezone

FABINHO

MOŽE LI GORE? Klopp ostao bez ključnog igrača u najgorem periodu sezone

Sport.ba
29. 11. 2019 - 11:41
0
Shares

Brazilac Fabinho nakon procesa prilagodbe vremenom je postao ključni igrač veznog reda prvaka Europe. 

Sada u Liverpoolu strahuju da bi Fabinho mogao propustiti najzahtjevniji dio sezone poslije povrede skočnog zgloba koju je zaradio u dvoboju Lige prvaka s Napolijem (1:1). 

Fabinho je bio prisiljen napustiti teren polovinom prvog dijela, a Kloppova reakcija odmah je bila znak da se radi o ozbiljnijoj ozljedi. 

"Posljednje dvije stvari koje smo htjeli da se dogode su da Napoli povede 1:0, a mi ostanemo bez Fabinha zbog povrede. Ne znam tačno koliko je loše, ali jako ga boli i to je loš znak. On je inače čvrst momak, ali nije mogao nastaviti. To je također loš znak", rekao je njemački strateg poslije utakmice.

Liverpool nije htio poslati Fabinha na preglede dan poslije utakmice kako bi se povreda "smirila", međutim na Anfieldu su zabrinuti da će pregledi i dodatne snimke pokazati loše stanje, odnosno da će Fabinho morati pauzirati između četiri i šest sedmica.

To znači da bi bivši veznjak Monaca mogao propustiti čak 10 utakmica Redsa u narednom periodu, uključujući i važan meč Lige prvaka protiv Salzburga te cijelo Svjetsko klupsko prvenstvo. O gustom rasporedu Premiershipa u decembru (šest mečeva) ne treba previše trošiti riječi, a zaključak svega je da je Klopp u ovoj povredi dobio jedan ogroman problem koji mu je sad najmanje trebao.

Učitaj još novosti