27. 11. 2019 - 15:50
KRENUO S RIJEČI U KONKRETNA DJELA Ronaldo oduševio muslimane...
907
Shares
KRENUO S RIJEČI U KONKRETNA DJELA Ronaldo oduševio muslimane širom svijeta: Ovo mu nikad neće zaboraviti! DOKAZAO KAKVA JE LJUDINA

DONIRAO NOVAC DJECI GAZE I SIRIJE

KRENUO S RIJEČI U KONKRETNA DJELA Ronaldo oduševio muslimane širom svijeta: Ovo mu nikad neće zaboraviti! DOKAZAO KAKVA JE LJUDINA

Sport.ba
27. 11. 2019 - 15:50
0
Shares

Cristiano Ronaldo itekako je poznat po svom humanitarnom ponašanju i ljubaznosti prema djeci Sirije i Gaze. Sada je odlučio učiniti nešto i konkretno, donirao je popriličnu svotu novca žrtvama višegodišnjih ratova u Palestini, gdje izraelski doseljenici zatoče muslimane iz svojih matičnih gradova i tjeraju ih da skapavaju od gladi.

Ronaldo nije iznimka što su mnoge druge poznate ličnosti poput Angeline Jolie također bile viđene kako pomažu djeci u Siriji, čak je išla komunicirati s njima, a također je usvojila i mnoge izdatke za siročad.

ronaldoportugal

Tijekom 2017. objavljeno je da je CR7 donirao svoju Zlatnu loptu djeci Gaze, ali sada je istina utvrđena i sada je bilo jasno da donacija nije za djecu Gaze, već za djecu iz Sirije dok su postavljali slike uz karton u njihove ruke i zahvalivši Ronaldu CR7 na njegovoj donaciji, cijena Zlatne lopte bila je oko 1,5 do 2 miliona eura.

Još 2012., Cristiano Ronaldo prodao je svoju Zlatnu loptu. Razlog je bio taj što je želio prikupiti novac za neku palestinsku djecu koja su u to vrijeme bila u potrebi u Gazi.

ronaldo

Uspio je prikupiti nevjerovatnu svotu od 1,5 miliona eura prodajući čizmu na aukciji i donirao sva sredstva školama u Gazi.

Nakon što je to učinio, svi ljudi na svijetu hvalili su ga jer je to zaista bio vrlo dobar povod. Čovjek doista ima zlatno srce.

Učitaj još novosti