26. 11. 2019 - 14:55
UGLEDNI LIST OBJAVIO SENZACIJU Ovo je osvajač Zlatne lopte!...
907
Shares
UGLEDNI LIST OBJAVIO SENZACIJU Ovo je osvajač Zlatne lopte! Ovo će tek izazvati lavinu polemika

MUNDO DEPORTIVO - MESSI ĆE NA TRON

UGLEDNI LIST OBJAVIO SENZACIJU Ovo je osvajač Zlatne lopte! Ovo će tek izazvati lavinu polemika

Sport.ba
26. 11. 2019 - 14:55
0
Shares

U ponedjeljak, 2. decembra, u Parizu održat će se gala ceremonija povodom nagrade Ballon d'Or, koja se dodjeluje najboljem fudbaleru svijeta.

Ovih dana mnogobrojni svjetski igrači i treneri daju svoje mišljenje ko bi trebao osvojiti nagradu. Tako je Eden Hazard odabrao Sadija Manea, Jurgen Klopp vjeruje da bi to trebao biti Virgil van Dijk, dok Kylian Mbappea podržava Lea Messija.

dijkmane

Inače, već je poznat osvajač Ballon d'Ora. Novinar Francesc Aguilar na Twitteru je napisao kako je jučer održan sastanak na kojem su organizatori saopštili radosne vijesti pobjedniku.

Ipak, ostatak planete pobjednika će saznati narednog ponedjeljka u "Theatre du Chatelet" u Parizu. Međutim, "Mundo Deportivo" donosi eskluzivu.

messi1

Katalonski list tvrdi da će Luku Modrića na tronu zamijeniti Leo Messi. 

"Osvajač Zlatne lopte za 2019. na današnjem sastanku saznao je da je on taj. Imao je priliku i osobno dotaknuti Ballon D'Or koji će mu službeno biti uručen na svečanosti u Parizu idućeg ponedjeljka", stoji u tekstu El Munda.

Za Messija bi to trebala biti šesta, rekordna Zlatna lopta. Tada bi Cristiano Ronaldo ostao na pet osvojenih, a Virgil Van Dijk, UEFA-in nogometaš godine, ostao bi bez trofeja u ovom izboru.

messi-infantino

(Sport.ba)

Učitaj još novosti