26. 11. 2019 - 15:12
SUSRET VRIJEDAN MILIONE EURA Dinamo osim za proljeće u Evropi...
907
Shares
SUSRET VRIJEDAN MILIONE EURA Dinamo osim za proljeće u Evropi igra i za ozbiljan novac u Ligi prvaka

PRED MEČ S ATALANTOM

SUSRET VRIJEDAN MILIONE EURA Dinamo osim za proljeće u Evropi igra i za ozbiljan novac u Ligi prvaka

26. 11. 2019 - 15:12
0
Shares

Dinamo večeras osim za proljeće u Evropi igra i za ozbiljan novac u Ligi prvaka. Dosad je zaradio 29,5 miliona eura, a ima priliku skočiti i do 40 miliona u slučaju proljeća u Ligi prvaka.

Ako večeras hrvatski prvak slomi Atalantu na San Siru, negdje oko 23 sata bit će bogatiji za najmanje 2,7 miliona eura, koliko iznosi UEFA-ina nagrada za pobjedu u grupi Lige prvaka. U slučaju remija "Modrima" će pripasti 900 hiljada eura.  

Međutim, čak ni u slučaju velike pobjede u Milanu Dinamo još neće osigurati 9,5 miliona eura, koliko iznosi premija za prolazak grupe. Sve bi se, dakle, odigralo u Zagrebu kada na Maksimir u decembru stiže Mančester siti.

dinamozagreb

Novca je Dinamo od Lige prvaka već prikupio podosta. Samim ulaskom u Ligu prvaku u blagajnu se slilo 15,2 miliona eura, 7,2 je stiglo po koeficijentu, a uz prihode od marketinških prava Dinamo je, a da nije odigrao nijednu utakmicu u grupi, na kontu imao već 25 miliona eura. 

Razbijanjem Atalante 4:0 stiglo je novih 2,7 miliona eura, a remiji u Harkivu i Zagrebu protiv Šahtara donijeli su dodatnih 1,8 miliona eura. UEFA je do danas "Modrima" isplatila 29,5 miliona eura.

dinamo

U slučaju da Dinamo uzme bod i osigura (najmanje) proljeće u Evropskoj ligi, zaradio bi 900 hiljada eura uz dodatnih 500 hiljada eura zbog plasmana u to takmičenje. 

Potencijalno, "Modri" u slučaju ulaska u osminu Lige prvaka mogu zaraditi i više od vrtoglavih 40 miliona eura. Prošle sezone je ekipa Nenada Bjelice u Evropskoj ligi uprihodila oko 17 miliona eura, piše Index.hr.

Učitaj još novosti