25. 11. 2019 - 20:00
NOVAK PORUČIO Morat ću dobro popričati sa Rafom i Rogerom
907
Shares
NOVAK PORUČIO Morat ću dobro popričati sa Rafom i Rogerom

ATP CUP I DAVIS CUP

NOVAK PORUČIO Morat ću dobro popričati sa Rafom i Rogerom

Sport.ba
25. 11. 2019 - 20:00
0
Shares

Novak Đoković je poručio da će tražiti sastanak sa Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom prije nego što se utvrdi stav ATP Savjeta igrača o ATP Cupu i Davis Cupu.

U pitanju su dva slična takmičenja koja se igraju u razmaku od 40 dana i Novak vjeruje da tako nešto neće moći da funkcioniše u budućnosti.

On je u Madridu poručio da sačeka da se završi ATP Cup prije nego što da generalno mišljenje i dodaje da će stav Federera i Nadala po ovom pitanju biti od ključnog značaja.

"Nisam razgovarao o ovome sa Rafom i Rogerom jer je odluka donešena ranije. Kao što je poznato, ITF i Kosmos odlučili su da promijene format. ATP je osnovao njihovo kup takmičenje koje ćemo vidjeti u januaru. Tako da je već bilo jasno kakva je situacija".

"Vidjećemo kakva će biti situacija u Australiji sa ATP Cupom. Mislim da će to biti uspješno jer će mnogi vrhunski igrači biti tamo, takmičenje je prije Australian Opena. Vrijeme je, u svakom slučaju, da čelnici ATP i ITF popričaju u svemu", izjavio je Novak.

Smatra da će sastanak članova takozvane "velike trojke" biti također bitan, iako oni nisu ti koji odlučuju.

"Pričaću sa Rogerom i Rafom i zatražiti njihovo mišljenje, svakako. Mi smo dio Savjeta, iako ne donosimo odluke. Ljudi misle da smo nas trojica ti koji donose odluke u tenisu, što nije istina. Naravno, naša mišljenja su na cijeni, ali kako je sve struktuirano, Odbor ATP, naravno i druga tijela, kao i njihove vođe su ti koji donose odluke", zaključio je Đoković.

Učitaj još novosti