25. 11. 2019 - 16:33
GOVOR KOLEGE SLOMIO NADALA Rafa zaplakao, nije mogao sakriti...
907
Shares
GOVOR KOLEGE SLOMIO NADALA Rafa zaplakao, nije mogao sakriti suze...

DAVIS CUP

GOVOR KOLEGE SLOMIO NADALA Rafa zaplakao, nije mogao sakriti suze...

Sport.ba
25. 11. 2019 - 16:33
0
Shares

Teniska reprezentacija Španije jučer je u Madridu osvojila Davis Cup savladavši sa 2:0 selekciju Kanade u finalu.

Trijumf "furiji" donio je Rafael Nadal, koji je u posljednjem meču pobijedio Denisa Šapovalova 6:3, 7:6(7). Prethodno je Roberto Bautista Agut bio bolji od Felixa Auger-Aliassimea 7:6(3), 6:3.

"Pobijedio sam osam mečeva, ali čovjek koji je bio najzaslužniji za osvajanje Davis Cupa je Roberto", rekao je Nadal u središtu proslave.

Bautista Agut u srijedu je napustio reprezentaciju na završnici novog izdanja prestižnog turnira kako bi bio s ocem kojemu se zdravlje naglo pogoršalo kao posljedica nesreće koju je imao 2016. godine. Tata mu se nije izvukao, a Roberta je pogodila druga porodična tragedija u godinu i po dana nakon smrti majke, ali odlučio se vratiti u reprezentaciju za finale protiv Kanade.

"Šta je on učinio, pa to je bilo gotovo neljudski. Ne znam kako bih to objasnio. Bit će mi uzor do kraja života. Morao je otići, tata mu je preminuo, vratio se i trenirao s nama dan prije meča pa bio spreman igrati na jako visokom nivou. Nevjerojatno", rekao je Nadal.

A Bautista Agut nije mu ostao dužan.

"Zbog tebe su nas prolazili trnci cijele sedmice, osobito danas. Hvala ti, siguran sam da ćeš sljedeće godine to ponoviti", kazao je Roberto pred uplakanim Nadalom.

Učitaj još novosti