25. 11. 2019 - 17:47
DRAMA SRPSKOG MMA BORCA U borbi da sačuva vid okrenuo se Bogu:...
907
Shares
DRAMA SRPSKOG MMA BORCA U borbi da sačuva vid okrenuo se Bogu:

DUŠAN DŽAKIĆ

DRAMA SRPSKOG MMA BORCA U borbi da sačuva vid okrenuo se Bogu: "Molim vas za oprost..."

Sport.ba
25. 11. 2019 - 17:47
0
Shares

Jedan od najpopularnijih srpskih MMA boraca, Dušan Džakić, imao je treću operaciju u posljednjih 10 dana. On je poslije duge profesionalne MMA karijere i mnogo borbi u ringu odlučio da se penzioniše, a sada u bolnici vodi veliku bitku da sačuva svoj vid.

Džakić se svojim pratiocima obratio putem Instagrama, gdje je rekao da je za posljednjih 10 dana imao treću operaciju na očnoj klinici u borbi da sačuva vid.

On je u posljednje vrijeme odlučio da se okrene Bogu, pa je tako imao i hodočašće ka Svetoj Gori, promijenio je način izražavanja, koji je nekada bio pun psovki i sada dijeli savjete djeci da uzore traže u vatrogascima, poštenim policajcima i vojnicima, doktorima, učiteljima, naučnicima.

"Gotova je evo, slava Bogu, i treća operacija na očnoj klinici, za ovih desetak dana koliko ležim ovdje u borbi da se vid sačuva. Zahvalan sam za sve što mi se u posljednje vrijeme dešava u životu (kraj karijere, hodočašce ka Svetoj Gori, promjena načina izražavanja, ovaj problem sa okom, moja bašta, moj posao, privatni problemi i lijepe situacije, uglavnom bukvalno sve) i žao mi je kada vidim meni drage ljude da se rastuže, jer sam ja sretan i zahvalan na svemu, jer iza svega stoji dobar plan za sve nas."

"Ovih dana sam dobio hiljade poruka i većina njih glasi 'ti si moj idol, uzor', sakloni Gospode, i ovim putem želim da se obratim prije svega mlađima. Idole nikako nemojte imati, a uzore ne tražite u nama 'poznatima'. Mi 'poznati' svijet ne činimo boljim, činimo ga možda u dobru ruku zabavnijim, u goru ruku luđim, sportisti, pjevači, glumci i druge javne ličnosti, kada poentu ogolimo, postajemo zbog ličnog samoljublja, što ne mora biti nikako loše, naprotiv, ako promovišemo dobro, onda samo naprijed."

"Pravi heroji, ipak, nismo mi, to su vatrogasci, učitelji, doktori, pošteni policajci i vojnici, naučnici. Ja prvi, najgori od svih, nisam promovisao na početku i sredinom karijere skoro ništa dobro, ali se nadam da je to zbog moje mladosti. Zato sve vas molim za oprost, za svaki nesportski potez u borbi, ili psovku u emisiji, ili gordost u stavu. Ja sam dobro i sretan sam, zahvalan za lijek koji sam dobio, lijek k'o lijek, na početku gorak, na kraju spasonosan. Živi bili i izvinite na 'smaranju', voli vas vas brat Dušan", napisao je Džakić na Instagramu uz video-poruku.

Učitaj još novosti