25. 11. 2019 - 12:57
NEVIĐENA PANIKA U DORTMUNDU Najskuplji tinejdžer svijeta...
907
Shares
NEVIĐENA PANIKA U DORTMUNDU Najskuplji tinejdžer svijeta odlazi, više ga ništa neće zaustaviti: Evo gdje će oduševljavati navijače

SANCHO BI MOGAO U PREMIERSHIP ILI PRIMERU

NEVIĐENA PANIKA U DORTMUNDU Najskuplji tinejdžer svijeta odlazi, više ga ništa neće zaustaviti: Evo gdje će oduševljavati navijače

Sport.ba
25. 11. 2019 - 12:57
0
Shares

Borussia Dortmund proteklog petka doživjela je pravu blamažu na svom terenu protiv slabašnog Paderborna. 'Žuto-crni' su gubili 3-0 na poluvremenu, a okidač za dolazak do boda bio je mladi Jadon Sancho koji je postigao prvi gol i asistirao Marcu Reusu u drugoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 3-3.

Međutim, čini se da je pukla ljubav između fantastičnog engleskog krilnog igrača i njegovog aktualnog kluba. Kako prenosi ugledni The Athletic, 19-godišnjui reprezentativac Gordog Albiona osjeća se „poniženo i žrtvovano“ u klubu i smatra da se samo on kriv za loše rezultate momčadi sa Signal Iduna Parka.

union-berlin-sancho

Moglo se to vidjeti prvenstveno u riječima sportskog direktora Michaela Zorca i trenera Luciena Favrea, koji su ga javno kritizirali, a najgore je bilo prije dvije sedmice kada ga je trener izvadio iz igre u 36. minuti u Der Klassikeru protiv Bayerna.

Najskuplji tinejdžer svijeta, trenutno procijenjen prema Transfermarktu na 100 miliona eura, sigurno napušta klub po završetku ove sezone. Moguće je čak da digne sidro već na zimu, iako su sam igrač i njegovi savjetnici poznati da ne brzaju s odlukama kada je nogometaševa budućnost u pitanju.

sancho-reus

Potvrdili su to i 2017. godine kada je Jadon na iznenađenje svih napustio City da bi otišao u Bundesligu u transferu vrijednom deset miliona funti.

Prema navodima gore spomenutog izvora, četiri europska velikana su u borbi za njegovim potpisom. Među ta četiri velikana nisu ni njegov bivši klub Manchester City, kao ni Chelsea – klub za koji je navijao kao dijete.

jadon-sancho

Ta četiri kluba Barcelona i Real Madrid iz Primere te Liverpool i Manchester United iz Premiershipa.

Učitaj još novosti