24. 11. 2019 - 20:03
BILD DONIO EKSKLUZIVU Niko Kovač se vraća i to na klupu OVOG...
907
Shares
BILD DONIO EKSKLUZIVU Niko Kovač se vraća i to na klupu OVOG VELIKANA!

MOGAO BI PREUZETI BORUSSIJU IZ DORTMUNDA

BILD DONIO EKSKLUZIVU Niko Kovač se vraća i to na klupu OVOG VELIKANA!

Sport.ba
24. 11. 2019 - 20:03
0
Shares

Niko Kovač napustio je klupu Bayerna, a nagađalo se da će preuzeti Arsenal. Međutim, gotovo sasvim izvjesno je da do toga neće doći. Unai Emery bilježi očajne rezultate na klupi Topnika, ali i dalje ima podršku čelnika kluba iz sjevernog Londona.

Međutim, Kovač bi vrlo brzo mogao ponovo na klupu, ali jednog drugog velikana. Naime, cijenjeni "Bild" javlja da je hrvatski stručnjak rodom iz BiH vrlo blizu dolaska u Dortmund.

borussia-dortmund

Lucien Favre je trenutno trener Milionera, ali pomenuti list tvrdi da mu čelnici najvećeg Bayernovog rivala više ne vjeruju. Sportski direktor Dortmunda Michael Zorc javno je izjavio da želi pobjedu protiv Barcelone u Ligi prvaka, alito će teško ostvariti jer su Katalonci zaista nepobjedivi na svom stadionu.

Njemački mediji javljaju da bi Favre mogao dobiti otkaz nakon utakmice u Barceloni u srijedu navečer.

favre-969x542

Osim Kovača koji je nedavno dobio otkaz u Bayernu, kandidati za klupu Borussije Dortmund su Roger Schmidt, Ralf Rangnick i Mauricio Pochettino koji je prije par dana dobio otkaz u Tottenhamu, a zamijenio ga je Jose Mourinho.

Kovač je od spomenutih imena najveći favorit za novog trenera slavnog njemačkog kluba, a to bi Kovaču bio treći angažman u Njemačkoj. Osim Bayerna vodio je i vrlo uspješno Eintracht iz Frankfurta.

kovac

Nakon 12 kola na prvom mjestu Bundeslige je Borussija M s 25 bodova, a Dortmund je tek šesti s 20 bodova. U petak su odigrali samo 3:3 kod kuće protiv fenjeraša i sigurnog drugoligaša, ekipe Paderborna.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti