23. 11. 2019 - 20:06
SAN SIRO OGORČEN Dok je zvijezda Milana napuštala teren,...
907
Shares
SAN SIRO OGORČEN Dok je zvijezda Milana napuštala teren, fanovi pokazali šta misle o njemu

REMI MILANA I NAPOLIJA

SAN SIRO OGORČEN Dok je zvijezda Milana napuštala teren, fanovi pokazali šta misle o njemu

Sport.ba
23. 11. 2019 - 20:06
0
Shares

Poslije pobjede Juventusa nad Atalantom (3:1), druga utakmica večerašnjeg programa 13. kola Serije A odigrana je na San Siru, gdje je Milan remizirao sa Napolijem - 1:1.

Prvo poluvrijeme bilo je mnogo sadržajnije i zanimljivije.

Napoli je poveo u 24. minuti, kada je Lorenzo Insigne sa ivice kaznenog prostora odlično šutirao, lopta se od prečke odbila do Hirvinga Lozana, koji na najbolji način završava ovu akciju, Gigi Donnarumma je bio nemoćan - 0:1.

Nije se duo čekalo na odgovor ''Rossonera'', svega pet minuta, a onda je Giacomo Bonaventura sa oko 17 metara, iz ''kapice'' šesnaesterca, poslao neodbranjiv udarac u mrežu Napolija - 1:1. Asistirao mu je Rade Krunić.

U nastavku, nešto mirnija igra, Milan je uglavnom imao inicijativu, a na ulasku u finiš gosti vrše nešto jači pritisak, Alan je imao najbolju priliku da u tom periodu riješi meč, ali je Donnarumma opet bio na pravom mjestu.

Napadač Milana Krzysztof Piatek je u drugom poluvremenu zvižducima ispraćen sa terena, poslije još jedne neefikasne utakmice. Zabio je tek tri gola ove sezone...

Milan je tako upisao drugi ovosezonski remi i ujedno prekinuo niz od dva uzastopna poraza, a Napoli je ostao na sedmom mjestu sa 20 osvojenih bodova.

Učitaj još novosti