22. 11. 2019 - 11:21
MISIMOVIĆ DIGAO BIH NA NOGE "Mnogo stvari će se brzo...
907
Shares
MISIMOVIĆ DIGAO BIH NA NOGE

INTERVJU ZA DNEVNI AVAZ

MISIMOVIĆ DIGAO BIH NA NOGE "Mnogo stvari će se brzo promijeniti u reprezentaciji"

Sport.ba
22. 11. 2019 - 11:21
0
Shares

Savjetnik Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović, nakon što su Zmajevi saznali protivnika u polufinali Lige nacija – grupe B, smatra da naš državni tim ipak može ostvariti cilj i plasirati se na Evropsko prvenstvo 2020.

“Sjevernu Irsku dobro znamo iz grupne faze Lige nacija… U obje utakmice smo je pobijedili, 2:1 u Belfastu te 2:0 u Sarajevu”, rekao je Misimović u razgovoru za Dnevni avaz i dodao:

“Možda smo u tim duelima imali i malo sreće, posebno u Belfastu, ali smo ipak pobijedili u oba meča. Oni igraju klasični britanski stil, tako da bar s te strane nema nekih tajni”.

Veliki plus za naš tim je što se polufinalna utakmica igra u Bosni i Hercegovini, jer su Irci jako nezgodni na domaćem terenu, gdje imaju veliku podršku s tribina.

“Slažem se, oni su kod kuće dosta bolji nego na strani. Međutim, sigurno je i to da mi moramo biti na nivou, a najbitnije je da totalno promijenimo naš mentalitet, u odnosu na posljednje utakmice. Mislim na borbenost, trku… Bez toga, protiv takvih ekipa, nemaš šanse.”

Kada uporediti naše Zmajeva i Irce, realno, ko je favorit u tom duelu?

“Mislim da smo mi, zbog toga što igramo kod kuće. Trenutno naša forma nije najbolja, i cijela atmosfera u vezi s reprezentacijom, ali i u reprezentaciji, ali ima do marta još dosta vremena da se radi na tome. I da se promijeni nešto.”

Hoće li Robert Prosinečki ostati selektor naše reprezentacije?

“Ne bih sada pričao o Robiju. Ili o nekim stvarima. Očigledno je da se mora promijeniti ne nešto, nego dosta stvari”.

Selektor Prosinečki, nakon utakmice u Vaduzu, ostao je u Cirihu, gdje će sačekati žrijeb dodatnih kvalifikacija za Euro 2020. Govori li to nešto, pokazuje li ili aludira na nešto?

“Ma ne, ne bih ništa komentarisao o tome”.

Učitaj još novosti