22. 11. 2019 - 10:00
RASPAD ZLATNE GENERACIJE Napoli šutnuo ključne igrače, a...
907
Shares
RASPAD ZLATNE GENERACIJE Napoli šutnuo ključne igrače, a ostaju i bez trenera

DE LAURENTIIS ODLUČIO

RASPAD ZLATNE GENERACIJE Napoli šutnuo ključne igrače, a ostaju i bez trenera

Sport.ba
22. 11. 2019 - 10:00
0
Shares

Aurelio De Laurentiis neće popustiti, ali postoji mogućnost da poslije njegovih poteza izbije pravi ustanak igrača.

On će se poslije nekoliko nedjelja početkom decembra vratiti iz SAD, već je razradio kazne sa advokatima, ali to je tek početak. Svi fudbaleri biće kažnjeni sa 25% bruto plate, u nekim slučajevima, s obzirom da su vođe pobune indentifikovane biće im oduzeta polugodišnja primanja.

To bi recimo značilo da Kalidou Koulibaly izgubi tri miliona eura, a navodno je u njega De Laurentiis najviše razočaran.

Kažu da je tim podijeljen, da se igrači međusobno optužuju, da se kao kolovođe, osim Malijca, pominju još kapiten Insigne, Mertens i Callejon, posljednjoj dvojici ističe ugovor na kraju sezone.

Neki igrači će biti otpušteni, neki prodati, u Napoliju planiraju revoluciju, obistinjuju se riječi De Laurentiisa da će igrači skupo platiti to što su se oglušili o naređenja i odbili da odu u karantin nakon meča sa Salzburgom.

Šta je sa Carlom Ancelottijem?

Njemu neće biti ponuđen produžetak ugovora, ako se ne plasira u top 16 Lige prvaka dobiće otkaz, a izvjesno je da Napoli traži novog trenera.

Neke mete poput Erika Ten Haga iz Ajaxa su nerealne, a sve su glasnije priče da bi od ljeta na klupu Napolitanaca mogao sjesti trener Lazija, Simone Inzaghi.

Učitaj još novosti