20. 11. 2019 - 17:21
Mladi Hrvat ga je nedavno propisno obrukao, 'ispadao' je i u...
907
Shares
Mladi Hrvat ga je nedavno propisno obrukao, 'ispadao' je i u milanskom derbiju: Real za ovo pojačanje izdvojio pravo bogatstvo, transfer je vrlo blizu realizacije

ŠKRINIAR BI MOGAO NA SANTIAGO BERNABEU

Mladi Hrvat ga je nedavno propisno obrukao, 'ispadao' je i u milanskom derbiju: Real za ovo pojačanje izdvojio pravo bogatstvo, transfer je vrlo blizu realizacije

Sport.ba
20. 11. 2019 - 17:21
0
Shares

Stoper Intera Milan Škriniar nalazi se blizu prelaska u Real Madrid, izjavio je njegov agent. Slovak se već neko vrijeme povezuje s Kraljevima, ali čini se da su stvari konačno poprimile obrise kakve žele na "Santiago Bernabeu".

Slovački reprezentativac, inače najskuplji igrač te reprezentacije, jedna je od glavnih meta prijelaznog roka za Real Madrid i Barcelonu, nakon što je svojim igrama u Interu privukao pažnju evropskih velikana.

Prema posljednjim informacijama, oba španska velikana spremna su dati bogate ponude za 24-godišnjeg stopera. Doduše, rado bi ga vidjeli i na "Old Traffordu" i "Anfieldu", ali njegov predstavnik, kompanija ''Star and Friends'' tvrdi da Real vodi u utrci za njegove usluge.

milan-skriniar

''Škriniar vrijedi 100 miliona eura'', rekao je Mithat Halis, partner u firmi ''Star and Friends'', za AS.

''Real i Barcelona takmiče se za njegove usluge već posljednje dvije godine. Samo, Real je sada najbliže sporazumu s Interom jer ga žele i potreban im je više nego Barceloni'', dodao je.

skriniar

Dolazak Škriniara vjerovatniji je na ljeto nego u januaru jer Inter će tada biti otvoreniji prema transferu.

Škriniar se pridružio Interu iz Sampdorije 2017. godine za oko 28 miliona eura, a mediji su tvrdili da su odbili ponudu Manchester Cityja od 55 miliona eura samo šest mjeseci kasnije.

skriniar

Slovak se od tada etablirao kao jedan od najboljih stopera u talijanskoj ligi, dok mu ugovor na San Siru istječe tek 2023. godine. Inter je trenutno na drugom mjestu Serie A, jedan bod iza vodećeg Juventusa.

Inače, Škriniara je nedavno u kvalifikacijama propisno obrukao Dinamov napadač Bruno Petković, pa se mnogi pitaju treba li takav igrač Realu?!

Učitaj još novosti