02. 12. 2019 - 07:55
NA POMOLU SPEKTAKULARNA RAZMJENA Real spreman pustiti...
907
Shares
NA POMOLU SPEKTAKULARNA RAZMJENA Real spreman pustiti Viniciusa Juniora u zamjenu za jednu od najvećih zvijezda današnjice

ŽELE SANCHA IZ BORUSSIJE

NA POMOLU SPEKTAKULARNA RAZMJENA Real spreman pustiti Viniciusa Juniora u zamjenu za jednu od najvećih zvijezda današnjice

Sport.ba
02. 12. 2019 - 07:55
0
Shares

Kako izvještavaju španski mediji, čelnici Real Madrida spremni su ponuditi Viniciusa Juniora u zamjenu za jednog od najboljih igrača Bundeslige u proteklih nekoliko sezona.

Trener Los Blancosa Zinedine Zidane nekoliko puta je mijenjao pristup od početka sezone. Naime, poslije povrede Garetha Balea u oktobru, priliku na desnom krilu dobio je Rodrygo Goes, koji ga je sjajno mijenjao.

vinicius

Vinicius u akciji protiv Betisa 

Eden Hazard je također počeo pokazivati svoju prepoznatljivu formu, iako je bio jako kritiziran od početka sezone. Međutim, gubitnik u svemu ovome je po svemu sudeći Vinicius Junior. Mladi Brazilac za sada nije uspio zadobiti povjerenje Zinedinea Zidanea, te je njegova budućnost u klubu upitna.

realbenzemamarcelovinicius

Pored svega toga, na Santiago Bernabeu u januaru bi mogla doći još jedna zvijezda. Naime, kako piše Diario GOL, ‘kraljevi’ su konačno pronašli zamjenu za Garetha Balea, a riječ je o Jadonu Sanchi. Engleski reprezentativac se trenutno smatra jednim od najtalentiranijih krilnih igrača na svijetu, a svojim nastupima u dresu Borussije prošle sezone privukao je pažnju brojnih europskih velikana.

borussiasanchopacoalcacerthorgenhazard

U izvještaju piše kako će čelnici Real Madrida u narednih nekoliko mjeseci poslati službenu ponudu za njega. Bivši igrač Manchester Cityja trenutno ima vrijednost od oko 120 miliona eura, ali Madriđani planiraju smanjiti tu cifru ponudivši upravo Viniciusa Juniora, te samo 40 miliona eura u zamjenu za njega.

skysports-jadon-sancho-borussia-4472300

Iako nije poznato da li će Nijemci ovo prihvatiti, sigurno je kako neće moći još dugo zadržati 19-godišnjaka u svojim redovima.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti