17. 11. 2019 - 11:51
Ove tri reprezentacije će sve tri utakmice na Euru igrati kod kuće
907
Shares
Ove tri reprezentacije će sve tri utakmice na Euru igrati kod kuće

IGRAT ĆE SE U ČAK 12 GRADOVA

Ove tri reprezentacije će sve tri utakmice na Euru igrati kod kuće

Sport.ba
17. 11. 2019 - 11:51
0
Shares

Dva dana prije kraja kvalifikacija poznato je 16 od 24 sudionika Europskog prvenstva koje se sljedećeg ljeta igra u 12 gradova.

Od preostalih osam polovinu ćemo dobiti kroz glavne, a polovinu kroz dodatne kvalifikacije. Žrijeb skupina Eura je 30. novembra u Bukureštu, a dodatne kvalifikacije igrat će se od 26. do 31. marta sljedeće godine. Na njima će igrati reprezentacije po renkingu iz Lige nacija, a igrat će se četiri odvojena "Final Foura" na jednu dobivenu utakmicu. Domaćini finala svakog Final Foura odredit će se žrijebom 22. novembra.

portugal-ronaldo

Žrijeb grupa Eura bit će poludirigiran jer će domaćini koji su se kvalificirali unaprijed biti smješteni u skupine koje se igraju u njihovim gradovima. No, tri reprezentacije će zbog neobičnog Uefina sustava sve tri utakmice u skupini igrati kod kuće i neće uopće morati putovati. Italija će sve tri utakmice igrati na Olimpicu u Rimu, Engleska na Wembleyu, a Nizozemska u Amsterdamu, piše Index.hr.

engleska

I u ovom žrijebu neke reprezentacije neće moći biti u istoj skupini iz političkih razloga. Rusija neće moći biti u skupini s Kosovom ili Ukrajinom. BiH, Srbija i Kosovo također ne bi mogli igrati međusobno, ali te tri reprezentacije gotovo sigurno će igrati u dodatnim kvalifikacijama, što znači da će u žrijebu biti u istoj jakosnoj skupini.

Učitaj još novosti