15. 11. 2019 - 12:41
TONEMO SVE DUBLJE Rukometaši BiH neće učestvovati na Evropskom...
907
Shares
TONEMO SVE DUBLJE Rukometaši BiH neće učestvovati na Evropskom prvenstvu u januaru?!

FINANSIJE

TONEMO SVE DUBLJE Rukometaši BiH neće učestvovati na Evropskom prvenstvu u januaru?!

Sport.ba
15. 11. 2019 - 12:41
0
Shares

Odlazak rukometne reprezentacije BiH na predstojeće Evropsko prvenstvo još je pod znakom pitanja, a razlog je nedostatak novčanih sredstava. Ovo je ujedno bila jedna od tema konferencije za medije koja je održana u prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske.

Prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske i BiH, Marinko Umičević rekao je kako je do sada mnogo toga urađeno po pitanju organizacije rukometnog sporta.

"Ima napretka i to je veoma vidljivo, ali treba reći da ima još problema. Ovo se prije svega odnosi za dobijanje ID broja od strane Poreske uprave Federacije BiH koju smo tužili i zakazano je prvo ročište 29. tekućeg mjeseca, zahvaljujući angažovanju Milana Tegeltije, predsjednika Viskog sudskog i tužilačkog vijeća BiH kojem se na tome najiskrenije zahvaljujemo. Ukoliko se ovaj problem ne riješi, onda je veliko pitanje da li će rukometaši BiH biti dio šampionata Starog kontinenta, jer nam treba između 100.000-150.000 maraka", rekao je Umičević, prenosi blmojgrad.com.

On se potom osvrnuo na slučaj rukometaša Halila Šardanovića koji je registrovan u Austriji, ali je i pored toga registrovan za Gračanicu. Sve su to uvidjeli u RK Borac ali i u EHF-u, jer je pomenuti igrač bio prijavljen za nastup u Challenge kupu.

"On je sve prevario kako ljude u RK Gračanica isto tako i naš Savez. Sigurno je da to ne bilo otkriveno da pomenuti klub nije igrao u Evropi, i odmah su reagovali iz sjedišta EHF-a koji su u dopisu naveli da je on registrovan igrač u Austriji. Po ovom pitanju sve će biti jasnije početkom iduće nedjelje kada će biti održana sjednica Registracione komisije RS BiH", poručio je Umičević.

Učitaj još novosti