14. 11. 2019 - 15:55
Legendarni Thierry Henry pronašao novi trenerski angažman: On...
907
Shares
Legendarni Thierry Henry pronašao novi trenerski angažman: On je lider koji je predodređen za uspjeh

Nova uloga za legendarnog napadača

Legendarni Thierry Henry pronašao novi trenerski angažman: On je lider koji je predodređen za uspjeh

14. 11. 2019 - 15:55
0
Shares

Legendarni francuski reprezentativac Thierry Henry imenovan je kao novi šef stručnog štaba Monteral Impacta sa kojim je potpisao ugovor na dvije godine sa mogućnosti produženja na još jednu.

Jedan od najboljih napadača u historiji fudbala se 16. decembra 2014. godine penzionisao, te je postao trener Arsenalove Akademije u februaru sljedeće godine.

U augustu 2016. godine postao je asistent u reprezentaciji Belgije koja je došla do polufinala Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji da bi u oktobru 2018. godine prihvatio poziv Monaca gdje je počeo svoju karijeru. 

Tamo se nije dugo zadržao i sada je potpisao dvogodišnju saradnju sa kanadskom ekipom Montreal Impact koja se takmiči u MLS ligi.

- Veoma smo sretni da možemo ozvaničiti dolazak jedne ovakve legende. Henry će donijeti novu dinamiku u naš klub, sličnog smo razmišljanja, on je lider koji je predodređen za uspjeh, rekao je predsjednik Monterala Kevin Gilmore.

Henry će u novom klubu biti predstavljen u ponedjeljak, a sa pripremama će krenuti sredinom januara kada počinje trening kamp. 

Učitaj još novosti