14. 11. 2019 - 09:49
NEVJEROVATNO: Partizanu se nudio jedan od najboljih napadača...
907
Shares
NEVJEROVATNO: Partizanu se nudio jedan od najboljih napadača svijeta, ali nisu imali novca

NEVJEROVATNO: Partizanu se nudio jedan od najboljih napadača svijeta, ali nisu imali novca

14. 11. 2019 - 09:49
0
Shares

Nekadašnji predsjednik Partizana Dragan Đurić otkrio je kako je taj beogradski klub prije sedam godina bio u prilici dovesti Jamieja Vardyja

Međutim, u Partizanu nije bilo novca, iako je te 2012. na njihovoj klupi sjedio poznati Izraelac Avram Grant koji je vukao dobre veze iz engleskog fudbala.

"Odmah nam je rekao da dovedemo Vardyja i tvrdio je da će nam se višestruko isplatiti. Mi nismo imali ni dinara, a gdje milion eura da ga kupimo koliko su Englezi tražili. Nismo imali čak ni generalnog sponzora, nije bilo novca u Partizanu kao što ga sada ima", počeo je Đurić pa objasnio:

"Nemojte da vas zavara što je tadašnji petoligaš tražio milijun eura. I tad je Vardy bio paklen igrač, iako ne toliko poznat. Grant je poznavao sve te klince u Engleskoj, bio je majstor da otkrije talentirano dijete, ali eto, mi smo bili u krizi i nismo ga mogli platiti."

"Da smo imali te pare i doveli Vardyja, sigurno bi nas svi kritizirali što smo dali toliki novac za nepoznatog igrača. Danas Partizan i Zvezda dovode razne strance, daju tolike pare i nikome ništa", govori Đurić.

Učitaj još novosti