13. 11. 2019 - 10:39
IVAN RAKITIĆ POTPUNO RAZOČARAN NAPUŠTA BARCELONU: „Uzeli su mi...
907
Shares
IVAN RAKITIĆ POTPUNO RAZOČARAN NAPUŠTA BARCELONU: „Uzeli su mi loptu, mnogo sam dao klubu u posljednjih pet godina…“

HRVAT NIJE OČEKIVAO OVAKAV RASTANAK

IVAN RAKITIĆ POTPUNO RAZOČARAN NAPUŠTA BARCELONU: „Uzeli su mi loptu, mnogo sam dao klubu u posljednjih pet godina…“

Sport.ba
13. 11. 2019 - 10:39
0
Shares

Ivan Rakitić je prošle sezone bio ponajbolji igrač Barcelone. Međutim, dolaskom Frenkie de Jonga pao je u drugi plan u Kataloniji. Hrvat je u televizijskoj emisiji "Universo Valdano" rekao kako je tužan što je nakon pet godina izgubio mjesto u ekipi katalonskog giganta pa sada sjedi na klupi. 

- Znate kako se osjećam? Osjećam se kao moja mala kćerka kada joj neko oduzme igračku, tužno. E, tako se osjećam. Oduzeli su mi moju loptu - rekao je Rakitić.

61756222-ivan-rakitic-ernesto-valverde

On je i ranije naglašavao da je željan igre. Na jednoj konferenciji za medije pucao je od želje da se dokaže, rekao je da se želi boriti i ginuti na terenu te dobro zaprljati dres.

rakitic

- Poštujem i razumijem odluke trenera, uprave, koga god treba. Ali meni je 31. Nije mi 38. I vjerujem da sam u najboljim nogometnim godinama. Čovjek sam koji nema problema s iskazivanjem emocija. Kada treba zaplakati, plačem. Kada treba slaviti, slavim - rekao je Hrvat, koji je od početka ove sezone samo jednom bio u početnom sastavu Barcelone, a jednom ga trener Ernesto Valverde nije ni zvao na utakmicu.  

 

Učitaj još novosti