10. 11. 2019 - 14:12
Erko Jun se oglasio na Instagramu nakon poraza od Poljaka i...
907
Shares
Erko Jun se oglasio na Instagramu nakon poraza od Poljaka i oduševio BiH

IZGUBIO U ZAGREBU

Erko Jun se oglasio na Instagramu nakon poraza od Poljaka i oduševio BiH

Sport.ba
10. 11. 2019 - 14:12
0
Shares

U zagrebačkoj Areni sinoć je održan KSW 51 event u organizaciji najbolje evropske MMA promocije. Naš Erko Jun poražen je od poljske legende Mariusza Pudzianowskog.

Jun je od prve sekunde ove borbe pokazao je kako će imati prednost dok se borba nalazi na distanci. Otvorio ju je s nekoliko odličnih udaraca, nakon čega radi prvu grešku.

Dogodilo se to nakon 45 sekundi, kad Pudzianowski prvi put u borbi dolazi do klinča. Kontrolirao ga je Poljak minutu i pol, nakon čega Erko izlazi i pogađa još nekoliko snažnih udaraca šakama. Ipak, minutu i pol prije kraja runde dozvolio je još jedno približavanje nakon kojeg Pudzianowski ruši i kreće prava kanonada iz gornje pozicije koju je Jun nekako uspio preživjeti.

erko-jun1

U drugu rundu Jun ponovno kreće bolje, no nije dugo trebalo proći do rušenja Pudzianowskog. No, ovog puta se Erko odmah okreće i dolazi u gornju poziciju iz koje počinje pogađati sjajne udarce.

Ipak, dogodila se tad jedna greška koju moramo objasniti neiskustvom. U sitaciji gdje je nanosio sjajne udarce, Erko se uhvatio za ogradu i sudac je reagirao tako da ih je vratio na noge. Erko odmah žestoko napada i pogađa prave bombe, no Pudzianowski ima nevjerojatnu bradu. Izdržao je pravu kanonadu, nakon koje opet ruši i dolazi u gornju poziciju, ali ovog puta za Erka nije bilo spasa.

Krenuli su ground n' pound udarci na koje Jun uskoro više nije odgovarao i to je rezultiralo prekidom.

Ermin Junuzović alias Erko Jun oglasio se nakon meča na Instagramu uz ovu poruku:

“Večeras nije bila moja noć. Nije poraz, ali jeste naučena lekcija. Čestitke Pudzianowskom, a vama hvala za poruke i podršku, volim vas”.

erko5

Učitaj još novosti