10. 11. 2019 - 11:19
Sve miriše na nezaboravnu šampionsku sezonu: Vardy trpa kao...
907
Shares
Sve miriše na nezaboravnu šampionsku sezonu: Vardy trpa kao lud, a Leicester je opet senzacija

PREMIERSHIP

Sve miriše na nezaboravnu šampionsku sezonu: Vardy trpa kao lud, a Leicester je opet senzacija

Gol.hr
10. 11. 2019 - 11:19
0
Shares

Nakon tri sezone u sredini tabele, Leicester opet izgleda kao momčad sposobna za velike stvari.

Zasigurno najveća senzacija Liga petice u posljednjih nekoliko godina bila je šampionska sezona Leicestera. Kao u kakvom filmu, Lisice su okupile momčad otpadnika, veterana i talenata koje drugi nisu prepoznali i senzacionalno podigle naslov 2016.

riyad-mahrez-leicester-manchester-city-3411612

Vjerojatno je malo tko tada vjerovao da će Leicester ostati u vrhu engleskog nogometa, a daljnji razvoj događaja išao je u skladu s takvim prognozama – sezonu u kojoj su branili naslov loše su počeli i na kraju završili 12., a dok su nakon toga dvaput osvojili deveto mjesto.

Međutim, Leicester je nakon samo tri sezone ponovno postao senzacija engleske Premierlige. Doduše, očekivalo se relativno puno od dobro posložene momčadi s dokazanim Brendanom Rodgersom na klupi, ali trenutačno drugo mjesto s bodom više od Manchester Cityja i iza samo neporaženog Liverpoola ipak je iznad očekivanja.

ihenacho-leicester

Ovisno o raspletu derbija Liverpoola i Cityja u nedjelju, Lisice čak mogu dočekati sljedeće kolo iznad megamomčadi Manchester Cityja. Nekako se uoči sezone očekivao dvoboj Liverpoola i Cityja za vrh, ali nakon otprilike trećine sezone u priču se upleo Leicester i mladi Lampardov Chelsea, koji trenutačno drži treće mjesto s istim brojem bodova kao i Leicester.

Zanimljivo, Leicester je u prvih 12 kola skupio bod više (26) nego u šampionskoj sezoni (25.) Obrana sa stoperskim parom Johny Evans - Caglar Soyuncu primila je samo osam golova, najmanje u ligi. Dobro im ide u napadu, samo Man City zabio je više od njih (34:29), a u svojim redovima imaju trenutačno najboljeg strijelca lige.

leicester

Najveći otpadnik i simbol šampionske momčad bio je i ostao Jamie Vardy, igrač koji je svega sezonu prije naslova, s 27 godina na leđima, prvi put zaigrao prvoligaški nogomet. Prije toga je uz nogomet radio normalan posao, zamalo se potpuno ostavio nogometa, a igrao je i s elektronskom narukvicom nakon što je osuđen zbog tučnjave.

Vardy je jedan od rijetkih igrača iz šampionske sezone koji je još u klubu, a daleko od toga da se radi o one season wonderu – nakon šampionske sezone, zabijao je redom 13, 20 i 18 golova. Ove sezone zabio je 11 u 12 utakmica i zasad je prvi strijelac lige.

vardy

Lisice su opet hit, a Vardy opet ima party, koji bi mogao još potrajati. Pred njima je nešto lakši raspored, pa će imati dobru priliku održati se u vrh ljestvice. 

Sljedećih pet utakmica Leicestera:

Brighton - Leicester, Leicester - Everton, Leicester - Watford, Aston Villa - Leicester, Leicester - Norwich

Rezultati by SofaScore

 

Učitaj još novosti