08. 11. 2019 - 15:25
DONIO JE ODLUKU Senzacija Halland odabrao gdje će igrati:...
907
Shares
DONIO JE ODLUKU Senzacija Halland odabrao gdje će igrati:

NAPADAČ SALZBURGA

DONIO JE ODLUKU Senzacija Halland odabrao gdje će igrati: "Prelazim tamo!"

Sport.ba
08. 11. 2019 - 15:25
0
Shares

Erling Braut Haaland najveće je otkrivenje nove fudbalske sezone.

Napadač RB Salzburga ne prestaje zabijati golove, a sa pogotkom kod Napolija stigao je do brojke od 23 gola u svim takmičenjima ove sezone.

Iako se talijanski klubovi poput Juventusa i upravo Napolija interesuju za Norvežanina, njegov otac
Alf-Inge, koji je bio član Nottingham Foresta, Leedsa i Manchester Cityja, kaže da je 19-godišnjak kao stvoren za Premier ligu.

"Erling je navijao za klubove u kojima sam ja igrao, a i rođen je u Leedsu. Tada je još bio mali, a i jedno je biti navijač, a drugo igrač. U jednoj fazi odlučit će da treba ići u Premier ligu, a kada će se to dogoditi, još ne mogu sa sigurnošću reći", rekao je Alf-Inge te dodao:

"Zasad je iznad onoga što smo od njega očekivali. Nećemo ništa požurivati, trenutno je u Salzburgu, a to je sjajan klub koji je poznat po tome što je idealan za igrače koji su u fazi razvoja u kojoj je sada Erling. Ne želim govoriti o cijeni za koju bi se mogao prodati, a ni klub se sigurno neće bez veze izjašnjavati jer bi određivanjem prodajne cijene otjerao mnoge talente koji bi htjeli doći u budućnosti."

Trenutna tržišna vrijednost mladog Norvežanina prema Transfermarktu je 30 miliona eura, a nagađa se da bi odšteta koju bi Salzburg mogao dobiti za njega mogla biti i trostruko veća.

Učitaj još novosti