06. 11. 2019 - 15:17
OVO JE DEFINITIVNO KRAJ Odzvonilo mu je, a nasljednik se bira...
907
Shares
OVO JE DEFINITIVNO KRAJ Odzvonilo mu je, a nasljednik se bira između ove dvojice

VALVERDE ĆE NAPUSTITI KORMILO BARCELONE

OVO JE DEFINITIVNO KRAJ Odzvonilo mu je, a nasljednik se bira između ove dvojice

Sport.ba
06. 11. 2019 - 15:17
0
Shares

Sve tromija i bezopasnija igra Barcelone, koštat će njihovog trenera Ernestea Valverdea pozicije.

Kako prenosi španska Marca, uprava katalonskog ponosa odlučila je da neće iskoristiti opciju produženja u aktuelnom ugovoru, te će Valverde na ljeto postati bivši – ako ne i ranije, dodali bi cinici. Njegov aktuelni ugovor istječe u ljeto sljedeće godine i to će biti njegov oproštaj od Camp Noua, a spomenuti izvor tvrdi kako jedan trener stoji spreman kako bi preuzeo klupu Blaugrane.

Riječ je o Ronaldu Koemanu, aktuelnom selektoru Nizozemske koji u svojoj klauzuli ima određeno da može napustiti kormilo reprezentacije ukoliko stigne ponuda Barcelone, prenosi Germanijak. Još se ne zna odnosi li se to na period tek nakon nadolazećeg Eura ili možda i ranije.

koeman

Koeman je izjavio da je Barca jedini klub zbog kojega bi dao ostavku na mjesto izbornika Oranja, ali uprava španskog prvaka koketira s još jednim imenom.

Riječ je o Marcelu Gallardu, treneru River Platea, koji je postao ikona tog kluba – kako igračka, tako i trenerska. Marca je posljednjih dana pisala kako je on najizgledniji kandidat, ali očito je sportski direktor Eric Abidal s predsjednikom Bjosep Mariom Bartomeuom u velikoj dilemi.

Gallardo je lani osvojio Copu Libertadores s Riverom, a ove sezone ponovno je stigao do finala koje će se odigrati 23. novembra, a tamo ih čeka brazilski Flamengo.

Učitaj još novosti