06. 11. 2019 - 15:14
Predsjednik NK Čelik: Utvrditi sva dugovanja kluba!
907
Shares
Predsjednik NK Čelik: Utvrditi sva dugovanja kluba!

OBRATIO SE SAOPŠTENJEM

Predsjednik NK Čelik: Utvrditi sva dugovanja kluba!

06. 11. 2019 - 15:14
0
Shares

Aydin Olgun, predsjednik NK Čelik, putem saopštenja kazao je da je neprijatno iznenađen otkazivanjem meča Željezničar - Čelik, koji je bio na rasporedu u nedjelju, 3. novembra na stadionu Grbavica. On je u dopisu potvrdio da nije ispoštovana odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH - gdje je Čeliku dat rok do petka, 1. novembra da isplati dugovanja bivšim igračima i uposlenicima.

On je informisao javnost da do njega nisu stigle informacije o nemogućnosti odigravanja utakmice.

Istakao je kako je vlastite aktivnosti bazirao na osiguranju materijalnih i infrastrukturnih uslova za seniorski pogon, te je osigurao sredstva za isplatu redovnih obaveza prema igračima, kako bi ušli rasterećeno u susret sa Željezničarom.

On je donio i odluku u kojoj je hitno naredio da se utvrdi koliko Čelik duguje poreznim organima BiH, Federacije BIH, Zeničko-dobojskog Kantona i Gradu Zenici.

Također, traži da se utvrde sva dugovanja prema svim uposlenicima i igračima NK Čelik, te obaveze kluba utvrđene pravosnažnim odlukama presuda nadležnih organa Fudbalskog saveza BiH, kao i obaveze Čelika prema dobavljačima.

Saopštenje objavljujemo u cijelosti.

2

Učitaj još novosti