06. 11. 2019 - 08:25
REAL VEĆ PRAVI TIM ZA NAREDNU SEZONU Perez će zadati Barci...
907
Shares
REAL VEĆ PRAVI TIM ZA NAREDNU SEZONU Perez će zadati Barci udarac, ovo će im pasti teže i od slučaja Luis Figo

RUIZ IZ NAPOLIJA NA PUTU KA MADRIDU?!

REAL VEĆ PRAVI TIM ZA NAREDNU SEZONU Perez će zadati Barci udarac, ovo će im pasti teže i od slučaja Luis Figo

Sport.ba
06. 11. 2019 - 08:25
0
Shares

Real Madrid polako ali sigurno ide prema rebuildingu. U klubu su od prošlog i ovog ljeta tri mlada Brazilca – Vinicius Junior, Rodrygo Goes i Eder Militao – a oni pokrivaju pozicije krilnih napadača te onu na stoperskoj poziciji.

Raphael Varane je garancija sigurnosti odbrane za još gotovo jedno desetljeće, a za predvodnika napada, iako mu trenutno ne ide najbolje, predodređen je srpski reprezentativac Luka Jović.

jovic

Međutim, treba im jako ime i za sredinu terena gdje je Modrić već zašao duboko u četvrto desetljeće života, a ni Kroos i Casemiro nemaju još mnogo sezona na visokoj razini u svojim nogama. Iz tog razloga, uprava Kraljevskog kluba odlučila je pojačati vezni redi stabilnim, a mladim rješenjem, a njegovo ime je Fabian Ruiz.

Kako tvrdi ESPN, uprava Los Blancosa započela je pregovore sa 23-godišnjim veznjakom za kojega Napoli planira dobiti velike novce. Prema istom izvoru, klub sa San Paola pustit će ga za cijenu između 80 i 100 miliona eura, a s obzirom da su ga prošle godine platili 30 miliona Betisu, zaradit će gotovo trostruko na njemu.

fabianruiz-napoli

.

fabian-ruiz-4-800-445

Ruiz je ovog ljeta bio kapiten španske U21 reprezentacije i najbolji igrač Evropskog prvenstva gdje se Furija okotila zlatom. Postao je i redovan reprezentativac A selekcije i budućnost je španjolskog nogometa. Predsjednik Napolitanaca Aurelio de Laurentiis s pravom traži ogromnu cifru za svog pulena. Inače, ovaj igrač velika je želja Barcelone...

 

Učitaj još novosti