05. 11. 2019 - 10:20
CHELSEA SPREMIO 170 MILIONA EURA Na zimu stižu čak tri...
907
Shares
CHELSEA SPREMIO 170 MILIONA EURA Na zimu stižu čak tri zvijezde na Stamford Bridge

AKO SE UKINE ZABRANA

CHELSEA SPREMIO 170 MILIONA EURA Na zimu stižu čak tri zvijezde na Stamford Bridge

Sport.ba
05. 11. 2019 - 10:20
0
Shares

Uprava Chelseaja navodno je obezbijedila 170 miliona eura Franku Lampardu ukoliko klubu bude dozvoljeno da dovodi nove igrače već u januaru.

Zbog kršenja pravila za transfere i registraciju igrača mlađih od 18 godina, UEFA je kaznila Chelsea zabranom kupovine novih igrača u dva prelazna roka. Zbog toga Lampard tokom ljeta nije mogao da dovede nijedno pojačanje.

Iako bi zabrana trebala biti na snazi i tokom zimskog prelaznog roka, na Stamford Bridgeu se nadaju da bi ipak u januaru mogli u kupovinu. Naime, Sud za sportsku arbitražu u Lozani trenutno razmatra žalbu Chelseaja na ovu kaznu. Saslušanje je zakazano 20. novembra, a od njega će zavisiti i neki planovi trenera Lamparda.

"Naravno da ćemo sa posebnim interesovanjem pratiti saslušanje u Arbitražnom sudu. Klub poput Chelseaja uvijek mora da traži mogućnosti da pojača ekipu u vrijeme prelaznog roka. Ukoliko to situacija dopusti i ako neki igrači budu mogli da pojačaju naš tim, mi ćemo pokušati da ih dovedemo", rekao je Lampard.

Kako prenose ostrvaski mediji, Chelsea, koji trenutno zauzima četvrto mjesto u Premier ligi, mogao bi već u januaru da potroši 170 miliona eura.

Učitaj još novosti