04. 11. 2019 - 18:46
LUKA, ŠTA TI JE TO? Modrić potrošio bogatstvo na ovu STVAR,...
907
Shares
LUKA, ŠTA TI JE TO? Modrić potrošio bogatstvo na ovu STVAR, fanovi u nevjerici šta su vidjeli

UMJETNINA

LUKA, ŠTA TI JE TO? Modrić potrošio bogatstvo na ovu STVAR, fanovi u nevjerici šta su vidjeli

Sport.ba
04. 11. 2019 - 18:46
0
Shares

Luka Modrić kupio je statuu mrava za 5000 eura, koja se vezuje za radove londonskog umjetnika ili kompanije pod nazivom Ishiwüt.

Ishiwüt je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj 34-godišnji Modrić pozira u svojoj kući uz veliku bronzanu statuu mrava.

Prije njega takvu je statuu kupio Sergio Ramos, njegov saigrač i kapiten Real Madrida. Ramos i Modrić su komšije u naselju za bogataše u Alcobendasu, predgrađu udaljenom 15 kilometara sjeverno od Madrida.

Ishiwüt svaka dva mjeseca proizvede jednu statuu, a dosad ih je izradio oko 1.000. Statue su dugačke 60 centimetara, a jednog dana namjerava okupiti sve vlasnike "mrava“ na jednom događaju na koji bi došli sa svojim primjerkom. Mjesto i datum bit će naknadno objavljeni, navedeno je na njegovoj internetskoj stranici.

modric1

Rad je temeljen na participativnoj umjetnosti, gdje svaki rad razvija emocije i doživljaje kod vlasnika, pretvarajući ga u direktnog sudionika.

Svaki rad košta 5.000 eura plus porez te dostava, ovisno o mjestu i načinu prijevoza, naveo je Ishiwüt u odgovoru kojeg su objavile internetske novine El Español. 

Učitaj još novosti