04. 11. 2019 - 17:29
SLUČAJ EMILIANO SALA Cardiff se žestoko obrukao, sada će...
907
Shares
SLUČAJ EMILIANO SALA Cardiff se žestoko obrukao, sada će ispaštati zbog sramnog poteza

MORAJU PLATITI

SLUČAJ EMILIANO SALA Cardiff se žestoko obrukao, sada će ispaštati zbog sramnog poteza

Sport.ba
04. 11. 2019 - 17:29
0
Shares

Emiliano Sala tragično je nastradao 21. januara pošto je iz Nantesa privatnim avionom krenuo put Britanije, gdje je trebao potpisati za ekipu Cardiffa.

Velšani su se probali izvući i ne platiti transfer Nantesu, no sada je stigla završna odluka FIFA-e.

Objavljeno je da će Cardiff morati platiti šest miliona eura, ali ne i cijelu predviđenu sumu od 18 miliona eura.

Naime, Cardiff je insistirao da ne plati ništa, jer dotadašnji špic Nantesa nije ni zaigrao za velški klub pošto je poginuo u padu aviona dan nakon što se rastao sa francuskim klubom, a Nantes je potom tražio da se, shodno predviđenom dogovoru, plati cjelokupna suma.

Imajući u vidu da je ugovorom bilo predviđeno da se, uz početno plaćanje od šest miliona, poslije svake od naredne dvije godine nastupa Sale za Cardiff Nantesu plati određeni iznos, FIFA je utvrdila da je pravedno da Velšani plate ono što su morali odmah po potpisivanju sporazuma, ali ne i više od toga, jer nikada i nisu koristili usluge ovog tragičnog pojačanja.

Cardiff može da se žali na ovu odluku Sudu za sportsku arbitražu, ali ako ne plati šest miliona eura u roku od 45 dana, svjetska kuća fudbala ga je upozorila da će mu biti zabranjeno dovođenje novih igrača, bilo domaćih, bilo stranih, dok ne isplati to što mu je ovom odlukom FIFA naređeno.

Učitaj još novosti