02. 11. 2019 - 18:53
ŠAMPION NAPOKON ZAIGRAO ŠAMPIONSKI Sjajni Ahmetović potopio Široki
907
Shares
ŠAMPION NAPOKON ZAIGRAO ŠAMPIONSKI Sjajni Ahmetović potopio Široki

PREMIJER LIGA BIH

ŠAMPION NAPOKON ZAIGRAO ŠAMPIONSKI Sjajni Ahmetović potopio Široki

02. 11. 2019 - 18:53
0
Shares

U derbi utakmici 15. kola Premijer lige BiH, Sarajevo je na Koševu pobijedilo Široki Brijeg rezultatom 3:0. 

Na početku meča nije bilo većih uzbuđenja i igralo se uglavnom na sredini terena. U 5. minuti viđene su manje varnice između igrača oba tima nakon prekršaja Stanića nad Rahmanovićem, a obojica su nakon toga dobila po žuti karton. 

Sarajevo je u vodstvo došlo u 12. minuti susreta kada je sjajnu loptu Hodžića ispratio Hebibović, koji je probio po strani, zatim ubacio, a Mersudin Ahmetović rutinski je pogodio za erupciju oduševljenja domaćih navijača. 

U 17. minuti lijepu akciju Širokog nije iskoristio Vukoja, jer je njegov šut klizećim startom izblokirao Hodžić. Nakon toga uslijedio je nešto mirniji tempo meča. 

U 26. minuti odličan pas Đokanovića iskoristio je Ahmetović koji je zatresao mrežu gostiju za 2:0, a navijači bordo tima su nakon tog gola počeli skandirati ime Vedrana Puljića.

U 35. minuti Široki je imao je veliku šansu, ali je Kovačević spasio Sarajevo nakon pokušaja Kovačića glavom. Tri minute kasnije kolosalna šansu za domaće imao je Đokanović. Mladi fudbaler Sarajeva sam je isrčao pred Miškića, ali dao je predug for i lopta je završila u rukama golmana Širokog.  

U prvoj minuti nadoknade izgubljenog vremena prvog poluvremena, Sarajevo je imalo dobru priliku, ali je Tatar zakasnio na ubačaj Hebibovića pa je tako bordo tim na odmor otišao s dva gola prednosti.  

U 52. minuti Ahmetović je snažno šutirao sa 17 metara, ali je lopta otišla iznad gola gostiju. U 60. minuti Rahmanović je pao u šesnaestercu gostiju, ali se sudija Zoran Grbić iz Prijedora nije oglašavao. 

U 63. minuti veliku smušenost u šesnaestercu Širokog na najbolji mogući način iskoristio je Ahmetović, koji je loptu rutinski proslijedio u mrežu gostiju čime je kompletirao svoj het-trik na utakmici. 

Gosti su imali veliku priliku u 73. minuti kada se Jović našao jedan na jedan s Kovačevićem, ali je golman Sarajeva panterski odbranio zicer.  

U 84. minuti Oremuš je ušao u igru umjesto Ahmetovića, kojeg je domaća publika s terena ispratila uz velike ovacije.

Sarajevo je zadržalo lidersku poziciju na tabeli, a bordo tim sada ima 31 bod, dok Široki zauzima 8. poziciju s 18 osvojenih bodova.

Učitaj još novosti