02. 11. 2019 - 08:50
On je NAJBRŽI DJEČAK NA SVIJETU, porede ga s Boltom, a kad...
907
Shares
On je NAJBRŽI DJEČAK NA SVIJETU, porede ga s Boltom, a kad vidite kako trči, OSTAT ĆETE U NEVJERICI (VIDEO)

RUDOLPH INGRAM JR.

On je NAJBRŽI DJEČAK NA SVIJETU, porede ga s Boltom, a kad vidite kako trči, OSTAT ĆETE U NEVJERICI (VIDEO)

Sport.ba
02. 11. 2019 - 08:50
0
Shares

Rudolph Ingram Jr. već ima svoj nadimak - Velika munja, dok su ga drugi nazvali sljedećim Usainom Boltom. Iako ima samo sedam godina, on već ima svoj Instagram profil s više od 300 hiljada pratitelja, a osim trčanja trenira i fudbal.

ingram-jr

Ovaj dječak privukao je pažnju LeBrona Jamesa i Tampa Bay Buccaneersa. Pažnju javnosti zaokupila je trka na kojoj je sedmogodišnji Rudolph Ingram Jr. istrčao stotinu metara za samo 13,48 sekundi, što je bio američki rekord za njegovu dobnu skupinu. Mali Rudolph počeo je trenirati kada je imao samo četiri godine. 

"Mogu mu omogućiti svu opremu koja mu je potrebna da bi bio sjajan, ali njegova snaga, radna etika i volja za uspjehom je to što ga pokreće i dovodi do rezultata. On ne voli da se osjeća kao gubitnik. On želi pobijediti", rekao je njegov otac. 

rudolph-ingram-insta

Blazeov otac vodi njegov Instagram profil i nadzire njegove treninge. Rekao je da pokušava osigurati da njegov sin ima normalan život.

rudolphingram1

"Nikad nisam propustio trening, nikad nisam propustio utakmicu i radim sve njegove treninge. On je velika zvijezda ostalim ljudima, za mene je on samo beba. Ja sam snimatelj, trener, njegov vozač i sve to bez plate. Moja želja je vidjeti ga sretnim što radi ono što voli", rekao je njegov otac Rudolph Ingram. 

ingram

Nada se kako će jednog dana njegov sin otići na Olimpijadu. 

"Ako i ne ode nije bitno. Idemo dalje. Važno je da uvijek stojim iza njega. Morate stajati iza svog djeteta i stalno ga podržavati i na kraju će sigurno postati neko", rekao je otac.

rudolph-ingram-jr-maxw-644

Sedmogodišnji Rudolph Ingram Jr. osim što se bavi trčanjem i nogometom, povremeno se bavi i modelingom.

Učitaj još novosti