01. 11. 2019 - 15:18
ZALJUBILI SE U NJEGA Njemački gigant dovodi Mandžukića, ovo će...
907
Shares
ZALJUBILI SE U NJEGA Njemački gigant dovodi Mandžukića, ovo će uzdrmati sve u Bayernu

IDE KOD VELIKOG RIVALA

ZALJUBILI SE U NJEGA Njemački gigant dovodi Mandžukića, ovo će uzdrmati sve u Bayernu

Sport.ba
01. 11. 2019 - 15:18
0
Shares

Mario Mandžukić uskoro će napustiti Juventus i to je jasno i samom hrvatskom napadaču.

Maurizio Sarri jasno mu je stavio do znanja da ne računa na njega pa i ne čudi što ove sezone nije odigrao nijedan službeni meč.

Manchester United želio ga je dovesti već na ljeto, no uporni Mario htio je ostati, boriti se i pokazati Sarriju da zaslužuje ostanak u Juveu. No, talijanski trener ga je totalno prekrižio i napadač je shvatio kako je vrijeme za odlazak. 

Bio je na korak od odlaska u Katar, no užasni uvjeti terena i komplikacije u pregovorima oko odštete stopirali su transfer.

Sada CalcioMercato kaže da Borussija Dortmund želi bivšeg hrvatskog reprezentativca. Puno je izvora i teško je bilo kome vjerovati, ali svima je poznato da se klub iz Dortmunda 'odavno' zaljubio u Mandžu. Htjeli su ga dovesti u nekoliko navrata, najkonkretniji su bili 2013. godine nakon što ih je Lewandowski napustio i otišao u Bayern, ali tada su Bavarci tražili previše za Marija. 

Kako pišu Talijani, čelnici njemačkog kluba su već započeli pregovore s Juventusom, a talijanski prvak traži šest miliona eura. 

Borussia ove sezone igra jako dobro i u Bundesligi i u Ligi prvaka gdje su u skupini s Barcelonom i Interom, ali i sami su svjesni da je sezona dugačka i da im treba što veći izbor igrača.

Učitaj još novosti