28. 10. 2019 - 08:13
MCGREGOR BRUTALNO IZVRIJEĐAO FAMILIJU NURMAGOMEDOV Khabib će...
907
Shares
MCGREGOR BRUTALNO IZVRIJEĐAO FAMILIJU NURMAGOMEDOV Khabib će poludjeti kad čuje

IRSKA ZVIJEZDA

MCGREGOR BRUTALNO IZVRIJEĐAO FAMILIJU NURMAGOMEDOV Khabib će poludjeti kad čuje

Sport.ba
28. 10. 2019 - 08:13
0
Shares

Irska MMA megazvijezda Conor McGregor 18. januara vraća se u oktogon, aiako još nije službeno potvrđeno, njegov idući protivnik bit će ili Donald Cerrone ili Justin Gaethje s tim da više šanse za okršaj ima legendarni Kauboj.

No, u taboru Khabiba Nurmagomedova imaju drugačije planove. Točnije, Khabibov otac Abdulmanap Conoru je ponudio borbu s Islamom Makačevom za kojeg smatra da bi ga bez problema razbio.

"Dajte Conora Islamu Makačevu. Imam drugačije planove što ću napraviti s njim. Tokom svih ovih godina sam rekao što ću napraviti i to sam napravio. Prva runda bi donijela borbu na podu, druga bi donijela mješovitu, dok bismo ga u trećoj rundi prebili na nogama", napisao je Abdulmanap.

Nije se dugo čekalo na McGregorov odgovor. Iskazao je poštovanje prema vrhunskom MMA stručnjaku, ali se i nasmijao na prijedlog.

"Poštujem tvoje metode treninga i sve što si do sada napravio. Ipak, moram se nasmijati što spominješ vodonošu i timskog nutricionistu Islama Makačeva kao mojeg potencijalnog protivnika", napisao je Conor na Twitteru pa nastavio:

"Ne želim ulaziti u borbu s dokazanim varalicom, korisnikom steroida. To je tvoj sin Abdul, tvoj srednji sin. Najstarijeg sam ti već uzeo."

Islam nije Abdulmanapov biološki sin, no kako je 15-ak dječaka odraslo zajedno pod istim krovom, a među njima su Khabib i Islam, često se nazivaju braćom.

Makačev je 2016. godine pao na doping testu nakon što je bio pozitivan na meldonium. Njegova kazna je povučena nakon što se saznalo da je veliki broj ruskih sportaša također bio pozitivan na istu supstancu, a razlog je zaraženo meso širom Rusije.

Makačev se nakon Conorova odgovora oglasio i prozvao ga.

"Naravno, radije ćeš prihvatiti borbu protiv nekog starca nego da ti još jedan Dagestanac razbije facu."

Makačev u karijeri ima sjajan omjer 18-1 i Khabib ga često naziva svojim nasljednikom.

Učitaj još novosti