17. 10. 2019 - 08:54
MNOGI IZNENAĐENI: El Clasico odgođen, evo kad će se odigrati
907
Shares
MNOGI IZNENAĐENI: El Clasico odgođen, evo kad će se odigrati

MNOGI IZNENAĐENI: El Clasico odgođen, evo kad će se odigrati

17. 10. 2019 - 08:54
0
Shares

Naredne subote 26. oktobra, Barca je trebala ugostiti Real. Ali jedan od najvećih svjetskih derbija gotovo sigurno neće se igrati taj dan.

Protiv odigravanja superderbija su Savez, La Liga i Vlada

Španski nogometni savez i La Liga ne žele da se meč igra u Barceloni. Taj grad, kao i cijelu Kataloniju, paraliziraju veliki prosvjedi zato što je španjolski Vrhovni sud na kazne dugotrajnog zatvora osudio organizatore referenduma o neovisnosti Katalonije održanog prije dvije godine.

Vodstvo obje institucije španjolskog nogometa ne dopušta da u takvoj situaciji, kada je Katalonija na nogama zbog odluka službenog Madrida, u buntovnu pokrajinu dolazi omraženi simbol glavnog grada Španjolske.

Koliko se ovo ozbiljno shvaća govori i to što je Vlada Španije priopćila da se protivi odigravanju El Clasica u Barceloni. Zato je La Liga predložila da se ova utakmica igra u Madridu, pa da se onda derbi u ožujku, koji je trebao biti na Bernabeuu, prebaci na Camp Nou. Ali taj prijedlog odbili su i Barcelona i Real. 

Zato je natjecateljska komisija Nogometnog saveza Španije najbliža odluci da se odgođeni EL Clasico igra u Barceloni, ali 18. decembra. La Liga nije najsretnija tim datumom jer riječ je o srijedi, ali zbog prebukiranog rasporeda oba kluba, kao i španjolskog nogometnog kalendara, čini se kao jedini mogući. Uostalom, i toga dana igraju se utakmice prvog kola Kupa kralja. 

Učitaj još novosti