16. 10. 2019 - 08:07
NAJVEĆA UZDANICA ZMAJEVA ŠOKIRALA NACIJU PRIZNANJEM "Osrednja...
907
Shares
NAJVEĆA UZDANICA ZMAJEVA ŠOKIRALA NACIJU PRIZNANJEM

MIRALEM PJANIĆ SASVIM OTVORENO

NAJVEĆA UZDANICA ZMAJEVA ŠOKIRALA NACIJU PRIZNANJEM "Osrednja smo reprezentacija, ako ćemo realno... Drugi su spremniji od nas i to je glavni razlog"

Sport.ba
16. 10. 2019 - 08:07
0
Shares

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u odsustvu Edina Džeke, Miralem Pjanić, utopio se u sinoćnje sivilo našeg tima. Veznjak Juventusa odigrao je odličan meč protiv Finske, dok u Atini nije bio ni sjena onog Pjanića kakvog želimo zaista gledati u dresu Zmajeva.

Popularni Mire nije krio razočaranje krajnjim ishodom susreta protiv Grka, te je objektivno zaključio da smo potpuno nadigrani.

hajrovicbih

"Vrlo loša utakmica, loše smo stajali na terenu dok su Grci taktički dobro odigrali", kazao je Pjanić.

"Isključivi krivac smo mi igrači. Nažalost, više puta su nam se ovakve stvari desile u ovim kvalifikacijama, posebno na strani. Kući igramo skroz drugačije, na strani nismo osvojili ni boda. Nismo više ni zaslužili", dodao je.

miralempjanic

Nakon toga je Pjanić otkrio ono što većina nas zna, a ne želi to prihvatiti kao realost...

"Nismo zrela ekipa, osrednja smo reprezentacija, ako ćemo realno. Ne možemo se boriti za to prvo mjesto. Druge ekipe su puno zrelije i spremnije od nas i to je razlog. Svaka pametna osoba koja se razumije u fudbal, vidi i prepoznat će da nismo zreli. Nijednu dobru utakmicu osim u Italiji nismo dobro odigrali na strani", zaključila je reprezentativna desetka.

ibrahimsehic

BiH u novembru očekuju mečevi protiv Italije kod kuće i Lihtenštajna u gostima. Finska je nadomak Eura, dok je Italija već tamo...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti