14. 10. 2019 - 12:09
EVROPA DRHTI Gazda PSG-a preuzima engleskog velikana sa jednim...
907
Shares
EVROPA DRHTI Gazda PSG-a preuzima engleskog velikana sa jednim ciljem: Dolazim da srušim Man. City!

LEEDS UNITED

EVROPA DRHTI Gazda PSG-a preuzima engleskog velikana sa jednim ciljem: Dolazim da srušim Man. City!

Sport.ba
14. 10. 2019 - 12:09
0
Shares

Vlasnik Leeds Uniteda Andrea Radrizzani otkrio je kako ima tri ponude investitora koji su spremni uložiti u klub, a jedna od njih je od Nassera al-Khelaifija i njegove kompanije Qatar Sports Investment.

Prema riječima Talijana, Al-Khelaifi želi pomoći klubu da se vrati u Premier ligu i sruši Man. City sa trona.

Andrea i Nasser su prijatelji i radili su zajedno u prošlosti na nekim poslovima oko TV prava, a oko njegovog dolaska na Elland Road špekulisalo se i preko ljeta.

Radrizzani je otvoren za investicije i već je prodao 10% dionica kompaniji 49ers Enterprises, koja stoji iza NFL franšize San Francisco 49ers.

“Kontaktiralo me je više od 20 zainteresovanih investitora i izabrao sam tri. Jedna je i opcija sa Qatar Sports Investmentom i Nasserom. Prije svega, to su mi prijatelji, dugo već njegujemo dobre odnose. Drugo, oni imaju mogućnost da ovaj klub podignu na nivo da se takmiči sa Manchester Cityjem”, otvoreno kaže Radrizzani u intervjuu za Times.

Imena investitora iz preostale dvije izabrane ponude nije rekao, ali…

“Jedan je iz SAD, veliki je navijač Leedsa još iz dječačkih dana i to mi se dopada. Druga je od vlasnika jednog italijanskog kluba. Mogli bismo napraviti sinergiju da ojačamo, da ciljamo Premijer ligu. Možda bismo posudbama mogli osnažiti kvalitet ekipe”.

Radrizzani je otvoreno progovorio i o troškovima u klubu, uključujući trenera Marcela Bielsu i njegov stručni štab.

“Vrlo je skupo. Uložio sam više od 90 miliona funti. Sa tim novcem u većini evropskih prvenstava, uključujući i Italiju, možeš biti gazda kluba koji igra Ligu Evrope. Klub stvara gubitke, u ovoj ligi je nemoguće da ne stvara. Još plaćamo cijenu moje prve sezone jer sam bio neiskusan i napravio neke skupe greške sa igračima. Ali nismo prestali da ulažemo. Bielsa i njegov stručni štab godišnje koštaju 6 miliona funti, doveli smo i dobre igrače i mislim da imamo tim koji se može plasirati u Premijer ligu. Ali finansijski nije održivo da zadržimo ovoliki budžet za plate, koje nas trenutno na godišnjem nivou koštaju oko 33 miliona funti, skoro 40 miliona kad dodamo tu Bielsu i stručni štab”, završava Radrizzani.

Učitaj još novosti