14. 10. 2019 - 11:03
ZMAJEVI U PROBLEMU Italijani stižu u Zenicu maksimalno...
907
Shares
ZMAJEVI U PROBLEMU Italijani stižu u Zenicu maksimalno nabrijani, iako su već prošli: Ovo nije dobro...

KVALIFIKACIJE ZA EP

ZMAJEVI U PROBLEMU Italijani stižu u Zenicu maksimalno nabrijani, iako su već prošli: Ovo nije dobro...

Sport.ba
14. 10. 2019 - 11:03
0
Shares

Iako se reprezentacija Italije pobjedom nad Grčkom 2-0 plasirala na Evropsko prvenstvo 2020. godine, do kraja kvalifikacija se neće opustiti.

Stvar je u novoj odluci UEFA-e da se kod određivanja nositelja za žrijeb grupa EP-a uzimaju u obzir rezultati u aktuelnim kvalifikacijama.

Italijani imaju maksimalan učinak sa 21. bodom iz sedam utakmica i uz Belgiju su najbolji u cijeloj Evropi. Međutim, u ukupnom skoru prilikom određivanja nositelja (ukupno njih šest) se brišu rezultati sa posljednjim u grupi, a to je u ovom slučaju Lihtenštajn, s kojim Talijani igraju sutra i očekuje se da imaju svih šest bodova u međusobnim okršajima.

Samim tim, lošijim rezultatima protiv BiH u Zenici i Armenije na svom terenu mogu pokvariti taj učinak, zbog čega bi mogli ostati bez statusa nositelja, a već je poznato da će zbog pravila biti domaćini u grupnoj fazi EP-a. U prevodu, da bi sigurno zadržali status nositelja, Talijanima trebaju četiri boda iz dva meča. 

Stoga, sigurno će dati sve od sebe da slave u Zenici, u meču u kojem našoj selekciji očajnički treba pobjeda da zadrži šanse za plasman na Euro. Naravno, pod uslovom da se prvo sutra savlada Grčka...

Učitaj još novosti