10. 10. 2019 - 16:20
KAO DIJETE GA TUKLI ZBOG BOJE KOŽE, MORAO TRENIRATI DA...
907
Shares
KAO DIJETE GA TUKLI ZBOG BOJE KOŽE, MORAO TRENIRATI DA PREŽIVI: Danas je najopasniji čovjek svijeta!

ISRAEL ADESANYA

KAO DIJETE GA TUKLI ZBOG BOJE KOŽE, MORAO TRENIRATI DA PREŽIVI: Danas je najopasniji čovjek svijeta!

Sport.ba/Telegraf.rs
10. 10. 2019 - 16:20
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Novozelanđanin Israel Adesanya postao je neprikosnoveni UFC šampion srednje kategorije kada je proteklog vikenda u spektakularnoj atmosferi pred 57.000 navijača u Melbourneu nokautirao dotadašnjeg šampiona Roberta Whittakera.

Adesanya je šokirao svijet 5. oktobra i osvojio pojas. Od samog ulaska u ring, pa do brutalnog nokauta, "Last Sylebender" je bio u centru pažnje.

Njegov ulazak je bio jedan od najlegendarnijih u historiji MMA svijeta. Pokazao je nevjerovatne plesne i akrobatske sposobnosti i "zapalio" je navijače.

Time je prikazao jedan od svojih talenata, jer je kao mali maštao o tome da bude plesač. Međutim, sudbina je htjela da bude borac.

"Bilo je dosta mladih crnaca poput mene koji plešu, ali u UFC-u je bilo mjesta za mene", rekao je svojevremeno zašto se opredijelio za borbe umjesto plesa.

U samoj borbi je bio brutalan i nastavio je niz nepobjedivosti. Danas ovaj 30-godišnji Novozelanđanin, porijeklom iz Nigerije, ima 18 borbi i isto toliko pobjeda. Od toga 14 nokautom. Prvu borbu u UFC-u imao je u februaru 2018. godine i od tada kreće njegov meteorski uspon ka vrhu, na kojem je sada.

Za razliku od nekih UFC zvijezda, koje više pričaju van terena, a za nekoliko godina imaju svega jednu borbu, on je u manje od dvije godine imao čak 7 borbi. Svih sedam je dobio, a kruna je bio nokaut protiv šampiona.

Danas je Adesanya po mnogima jedan od najopasnijih MMA boraca, koji se još od malih nogu "čeličio".

Njegova sudbina od malih nogu je bila da postane borac, jer je još kao klinac morao da se nosi sa problematičnim momcima i rasistima koji su ga maltretirali kao dijete.

On je rođen u Lagosu, a njegova porodica je bolju budućnost potražila na Novom Zelandu u gradu Rutura, gdje se Adesanya preselio kad je imao 10 godina.

Tamo je u srednjoj školi doživio maltretiranje od strane rasista, koji su ga tukli zbog boje kože. Tada je njegova sudbina da postane MMA borac bila predodređena.

"Odlučio sam da naučim kako da se zaštitim", rekao je u jednom intervjuu Adesanya, koji je poručio da se Novi Zeland mora odlučnije boriti protiv rasizma i da pravilo "ako o tome ne pričamo, onda ne postoji", nije dobro.

Kada je upitan da li je on zapravo nasilna osoba, uporedio je sebe sa psom.

"Ja sam kao zlatni retriver, prijateljski sam nastrojen i otvorenog uma... ali, ako me satjerate u ugao, nećete se dobro provesti. Znate na šta mislim?", poručio je Adesanya, koji tako još jednom potvrđuje svoju životnu priču da je danas postao jedan od najbrutalnijih UFC boraca, tako što je zbog samoodbrane počeo da uči borilačke vještine.

(Telegraf.rs)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti