08. 10. 2019 - 20:27
GUARDIOLA RAZBJESNIO ZAGREB Trener Cityja krade najveću nadu u...
907
Shares
GUARDIOLA RAZBJESNIO ZAGREB Trener Cityja krade najveću nadu u historiji Dinama

ANTONIO MARIN

GUARDIOLA RAZBJESNIO ZAGREB Trener Cityja krade najveću nadu u historiji Dinama

Sport.ba
08. 10. 2019 - 20:27
0
Shares

Antonio Marin, 18-godišnji fudbaler zagrebačkog Dinama, već neko vrijeme je na meti engleskog šampiona Man. Cityja, ekskluzivno javlja Sky Sports.

Marin važi za najtalentovanijeg igrača svog godišta u Dinamu, a Cityju je zapao za oko nakon asistencije Leonu Šipošu u meču mladih timova dvije ekipe u Ligi prvaka.

On je skupio četiri nastupa za prvi tim "modrih" ove sezone, a skauti Pepa Guardiola prate ga već neko vrijeme i oduševljeni su viđenim.

Inače je Marin nagrađen trogodišnjim ugovorom u avgustu, a trener Nenad Bjelica vidi ga kao budućnost kluba.

"Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da smo potpisali novi dugogodišnji ugovor s Antoniom Marinom, igračem koji je od prvog dana otkad sam ja u Dinamu s prvom ekipom. U prvoj mojoj utakmici Antonio je debitirao za Dinamo. On je naša sadašnjost i budućnost, jako ga cijenimo i Antonio Marin je jedan veliki projekt ovog kluba. Vjerujem da će se svojim radom nametnuti u jednog od najvažnijih Dinamovih igrača", izjavio je tada Bjelica.

Skauti Manchester Cityja moći će Marina gledati i u nastupima za mladu reprezentaciju gdje će igrati u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, kao i u kvalifikacijskom susretu za Euro 2021. protiv San Marina.

Učitaj još novosti