07. 10. 2019 - 21:37
PROPAST JEDINOG CHELSEAJEVOG POJAČANJA Plaćen papreno, a...
907
Shares
PROPAST JEDINOG CHELSEAJEVOG POJAČANJA Plaćen papreno, a toliko je loš da ga Lampard ne stavlja ni na klupu

CHRISTIAN PULISIC

PROPAST JEDINOG CHELSEAJEVOG POJAČANJA Plaćen papreno, a toliko je loš da ga Lampard ne stavlja ni na klupu

Sport.ba
07. 10. 2019 - 21:37
0
Shares

Chelsea je u nedjelju protutnjao Southamptonom stigavši do pobjede od čak 4-1.

Ekipa Franka Lamparda polako je uhvatila zalet nakon slabijeg početka sezone, a ono što raduje neutralne pratioce je da Chelseajeva djeca nose ekipu od ove sezone.

Kao što je poznato, Chelsea je preko ljeta imao zabranu dovođenja pojačanja, ali su prethodnog januara uspjeli ugrabiti Christiana Pulisica iz Borussije Dortmunda za 58 miliona funti, što je bio i jedini transfer kluba.

Mnoge je iznenadilo da Amerikanac uopće nije bio u protokolu za meč sa Lilleom sredinom prošle sedmice u Ligi prvaka, a jučer se po ko zna koji put našao klupi i šansu dobio tek u drugom poluvremenu. Ipak, uspio je upisati asistenciju za Michyja Batshuayija.

Sam Pulisic je priznao da je frustriran.

"Što se tiče kulture, lakše sam se prilagodio nego u Njemačkoj. Sa fudbalske strane, može se reći da sam nesretan. Ne dobijam minuta koliko bih želio. Ali, znam da će moje vrijeme doći. Neću odustati. Želim počinjati svaki meč, radim naporno na treninzima i nadam se da svi to vide."

Frank Lampard je na to poručio da Amerikanac mora dići standardne ako želi biti starter pa je detaljnije objasnio.

"Pitaju me na sedmičnoj bazi 'zašto on nije u ekipi?' i 'zašto je na klupi?'. Treba nam doprinos svih igrača. Trebamo Michyja da uđe sa klupe i zabije gol. Christian je imao sjajnu asistenciju za gol. Ti igrači, apsolutno ih trebamo kada uđemo u brutalni niz utakmica. U ovom trenutku nam idemo dobro i držimo slično jezgro tima. Ali će nam trebati svi."

Plavci su nakon osam kola na petom mjestu sa 14 bodova, dva manje od drugoplasiranog Man. Cityja, a deset od lidera Liverpoola.

Učitaj još novosti