05. 10. 2019 - 22:49
KAKVA LUDNICA U GENOVI Milan preokrenuo pa na kraju spašavao...
907
Shares
KAKVA LUDNICA U GENOVI Milan preokrenuo pa na kraju spašavao živu glavu, junak je zaboravljeni španski golman

SERIE A

KAKVA LUDNICA U GENOVI Milan preokrenuo pa na kraju spašavao živu glavu, junak je zaboravljeni španski golman

Sport.ba
05. 10. 2019 - 22:49
0
Shares

Marco Giampaolo, barem privremeno, ostat će trener Milana nakon pobjede "rossonera" u trileru kod Genove.

Milan je slavio sa 2-1, a junak je ispao zaboravljeni Pepe Reina, koji je na ovom meču mijenjao Gigija Donnarummu.

Meč na "Luigi Ferarisu" je bolje počeo domaćin koji je imao dobru priliku preko Leragera, ali je Reina odlično reagovao. Španac je još dva puta bio na mukama, ali je šuteve Ghiglionea i Pajača uspio zaustaviti.

Ipak "grifoni" odlaze sa prednošću od 1:0 pošto Lasse Schone sjajnim udarcem iz slobodnjaka postiže svoj prvi gol u Seriji A.

Pred kraj prvog poluvremena van terena je viđena velika nervoza, Saponara dobija direktan crveni karton.

"Rossoneri" mnogo bolje počinju drugi dio igre i već u 51. minuti stižu do izjednačenja preko lukavog Thea Hernandeza, lijevi bek vraća Milan u igru. Velika gužva je bila samo pet minuta poslije izjednačujućeg gola.

Biraschi je igrao rukom poslije driblinga Leaa, Italijan dobija direktan crveni karton, a Kessie priliku za gol iz penala. Odličan šut veznog igrača dovodi "rossonere" u prednost, igrao se 57. minut.

Milan je još jednom zaprijetio preko Leaa, ali do promjene rezultata nije došlo. Ipak došlo je do izjednačavanja igrača na terenu, pošto Calabria dobija drugi žuti karton poslije faula nad Kuameom u 79. minuti.

Schone je mogao da izraste u pravog heroja "grifona", ali bivši igrač Ajaxa ne koristi penal u nadoknadi vremena, Reina ga sjajno čita i spašava svog trenera otkaza.

 

Učitaj još novosti