06. 10. 2019 - 08:15
SVE OČI SU UPRTE U MEAZZU Derby d’Italia nakon dugo godina...
907
Shares
SVE OČI SU UPRTE U MEAZZU Derby d’Italia nakon dugo godina donosi nam neviđeni spektakl - ovo smo željno priželjkivali

INTER DOČEKUJE JUVENTUS

SVE OČI SU UPRTE U MEAZZU Derby d’Italia nakon dugo godina donosi nam neviđeni spektakl - ovo smo željno priželjkivali

Sport.ba
06. 10. 2019 - 08:15
0
Shares

Nedjelja je u Italiji rezervisana za jedan od najvećih italijanskih derbija, “Derby d’Italia” u kojem će snage osmjeriti Inter i Juventus. Čini se da je Juve napokon dobio pravog konkurenta u borbi za titulu a da li je to tako imat ćemo priliku da se uskoro uvjerimo.

Inter je upisao šest pobjeda u isto toliko utakmica a u prošlom kolu su slavili protiv Sampdorije, sa 3:1. Ekipa Antonija Contea igrala je pristojan nogomet i protiv Barcelone, ali Luis Suarez i Lionel Messi napravili su razliku u drugom poluvremenu, omogućivši svom timu tijesnu pobjedu od 2:1.

Unatoč porazu od Barce, Inter je postavljen kao favorit u ovom meču i to s pravom, jer su realno pokazali mnogo više u ovoj sezoni od Stare dame. Alexis Sanchez će propustiti meč dok će Lukaku biti spreman za nedeljni dvoboj.

Ekipa Juventusa zaostaje dva boda za Interom, slavili su u pet mečeva te su remizirali s Fiorentinom u meču koji su vrlo lako mogli izgubiti. U utorak su slavili protiv Leverkusena što je bila njihova četvrta pobjeda u nizu.

Zbog povrede Douglasa Coste, Sarri je promijenio formaciju, igraju bez klasičnih krila u formaciji 4-3-1-2 s isturenim Higuainom i Ronaldom dok je odmah iza njih postavljen Aaron Ramsey, ovogodišnje veliko pojačanje Juventusa. Juve ima mnogo problema na gostovanjima, gdje u prosjeku ove sezone postižu samo jedan pogodak po meču. Mnogi upravo tu vide veliku priliku za Conteov sastav, koji bi eventualnom pobjedom pobjegao na plus 5.

MOGUĆI SASTAVI

Inter: Handanovic; Godin, De Vrij, Skriniar; D’Ambrosio, Vecino, Brozovic, Sensi, Asamoah; Martinez, Lukaku

Juventus: Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Ramsey; Higuain, Ronaldo

(Sport.ba)

Učitaj još novosti