25. 09. 2019 - 15:32
NA POMOLU TRANSFER SEZONE Real krenuo po buduću 'Zlatnu...
907
Shares
NA POMOLU TRANSFER SEZONE Real krenuo po buduću 'Zlatnu loptu', Barca odgovara kupovinom FENOMENALNOG DEFANZIVCA

LUDNICA NA TRŽIŠTU

NA POMOLU TRANSFER SEZONE Real krenuo po buduću 'Zlatnu loptu', Barca odgovara kupovinom FENOMENALNOG DEFANZIVCA

Sport.ba
25. 09. 2019 - 15:32
0
Shares

Iako je završen ljetni prelazni rok, te već odavno počela nova sezona u ligama petice, transfer špekulacije ponovo počinju, s obzirom da nas za dva mjeseca očekuje i zimski prelazni rok.

Ponovo klub u kojem će se po svemu sudeći mnogo toga događati ove zime je Real Madrid, koji je proteklog ljeta doveo zvijezdu Chelseaja Edena Hazarda. Kako izvještavaju španski mediji, na redu je još jedna meta iz Premier lige, a u pitanju je krilni igrač Manchester Cityja Raheem Sterling.

Naime, poznate španske novine Mundo Deportivo danas su objavile ovu informaciju, a The Telegraph navodi kako Sterling neće biti njihova jedina želja u januaru. Navodno, zajedno sa njim bi na Santiago Bernabeu mogao stići i trener Tottenham Hotspura Mauricio Pochettino, te tako zamijeniti Zinedinea Zidanea, koji je pod velikim pritiskom nakon nešto lošijeg početka sezone.

Pochettino se također povezuje i s mogućim preuzimanjem Manchester Uniteda, gdje je pod velikim znakom pitanja i budućnost Ole Gunnara Solskjaera. Kada je u pitanju United, njihove mete će u januaru biti Sean Longstaff, Erling Haaland, James Maddison, Sandro Tonali i Kai Havertz.

erling-braut-haaland

U izvješću Telegrapha se također spominje i Mario Mandžukić, koji je bio na korak od odlaska na Old Trafford proteklog ljeta, a na kojeg Sarri ne računa, te je naredio njegovu prodaju što je prije to moguće. Njegov klub se s druge strane povezuje sa dovođenjem zvijezde Chelseaja Williana, kao i s Thomasom Meunierom iz Paris Saint-Germaina.

mandzukic

Kada je u pitanju Italija, Milan i dalje nije odustao od desnog beka Tottenham Hotspura Sergea Auriera, dok Spursi navodno žele mladog krilnog igrača Fiorentine Riccarda Sottila. Ligu bi mogao napustiti i Kalidou Koulibaly, na kojeg je Barcelona ‘bacila oko’.

Učitaj još novosti