24. 09. 2019 - 23:54
AMERIČKO ČUDOVIŠTE NAJAVILO Prebit ću Miočića do krvi, a onda...
907
Shares
AMERIČKO ČUDOVIŠTE NAJAVILO Prebit ću Miočića do krvi, a onda lagano idem u penziju!

DANIEL CORMIER

AMERIČKO ČUDOVIŠTE NAJAVILO Prebit ću Miočića do krvi, a onda lagano idem u penziju!

Sport.ba
24. 09. 2019 - 23:54
0
Shares

Daniel Cormier gostovao je u podcastu kod Ariela Helwanija gdje je govorio i nadolazećoj borbi sa Stipom Miočićem.

Nakon što je 2018. Cormier slavio protiv Miočića nokautom krajem prve runde, Stipe je godinu dana čekao svoju priliku za uzvrat, a DC je u međuvremenu odbranio pojas 'rear-naked chokeom' protiv Derricka Lewisa na UFC-u 230. Dvojica velikana ponovno su se našla u oktogonu u avgustu ove godine, a borba je ovaj put otišla na stranu američkog Hrvata.

"Borit ću se ponovo protiv tog tipa i odradit ću to na pravi način. Mislim kako će dobar pristup biti dovoljan da završim sa podignutom rukom u vis", rekao je Cormier.

O nedavno borbi sa Miočićem kaže:

"On je odradio sjajan posao. Ta pobjeda je došla zahvaljujući sjajnom stanju uma i vještinama Stipe Miočića. Pogodio me udarcem u tijelo, vidio je kako me zaboljelo, no nije ga tražio ponovno nego se prebacio gore", ispričao je DC, a onda je rekao nešto o svojoj strategiji za treću borbu: 

"Ne kažem da mogu uhvatiti Miočića, podići ga i bacati kako god to želim. Ali, uvjeren sam da mogu odraditi posao puno bolje nego što sam 17. avgusta", objasnio je Cormier.

"Pobijedio ili izgubio, nakon te borbe sam gotov. To će biti posljednji put da će moja noga zakoračiti u oktogon. No, to mora biti Stipe, niko drugi me ne zanima. UFC želi odraditi to i mislim kako se radi o fantastičnoj borbi. Ono što je uvijek podizalo sport bio je pravi teškaški rivalitet, a mislim kako to trenutno imamo u slučaju Stipe i mene. Imam namjeru odraditi posao jer ću se boriti na način kao što treniram da se borim", čvrsto je odlučio bivši prvak.

Učitaj još novosti