23. 09. 2019 - 18:37
VELIKI USPJEH TAKMIČARA ON1 KLUBA: Mustafa Hebib osvojio...
907
Shares
VELIKI USPJEH TAKMIČARA ON1 KLUBA: Mustafa Hebib osvojio bronzu na Balkanskom prvenstvu

BUDVA

VELIKI USPJEH TAKMIČARA ON1 KLUBA: Mustafa Hebib osvojio bronzu na Balkanskom prvenstvu

Sport.ba
23. 09. 2019 - 18:37
0
Shares

U Budvi u Crnoj Gori održano je Balkansko prvenstvo za kadete.

U Budvi su od 21. do 22. septembra 2019. učestvovali predstavnici deset zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Rumunija, Turska i Srbija, koje su bile u sklopu Balkanske Džudo asocijacije.

Reprenzetativac Mustafa Hebib i Karim Hebib, predsjednik ON1 kluba i trener mladog takmičara, bili su predstavnici kluba koji su u sklopu reprenzetacije BiH učestvovali na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori.

U kategoriji do 73 kg Mustafa Hebib je na Balkanskom prvenstvu osvoji bronzanu medalju, i nakon osvojenog naslova državnog prvaka Bosne i Hercegovine u ovoj godini na najbolji način potvrdio kvalitet i reprenzetativni status.

"ON1 Judo klub nastavlja sa svojim aktivnostima, sistemom rada te sprovođenjem plana i programa za ovu godinu. Nakon uspjeha na turnirima u zemlji i inostranstvu, te uspjeha na Federalnom prvenstvu gdje je ON1 klub bio najuspješniji klub po broju osvojenih medalja, a zatim osvojenom naslovu najuspješnije ženske ekipe Bosne i Hercegovine u kategoriji takmičarki do 15 godina. Uuz to osvojen je i naslov treće najuspješnije muške kadetske ekipe 2019. u Bosni i Hercegovini, osvojeno je i više pojedinačnih naslova prvaka države, te srebrenih i bronzanih odličja s državnih prvenstava Bosne i Hercegovine u 2019. godini u više uzrasnih kategorija. Već ranije osvojena je balkanska medalja u Skoplju ove godine te ova balkanska bronza najbolji su odgovor na sve. U radu i razvoju kluba te postizanju sportskih uspjeha svoj značajan doprinos daje uprava kluba ispred koje je direktor Adnan Hadžić. Resorna ministarstva za sport MCP BiH, i Ministarstvo kulture i sporta KS, prijatelji i sponzori prate naš rad i doprinose unapređenju i razvoju kluba a time i doprinose jačanju bosanskohercegovačke Džudo reprenzetacije i razvoju sporta u općem", saopćeno je iz Kluba ON1.

Učitaj još novosti