21. 09. 2019 - 18:13
City osmicom "počastio" Watford i poslao Dinamu poruku, šok na...
907
Shares
City osmicom

PREMIERSHIP

City osmicom "počastio" Watford i poslao Dinamu poruku, šok na Goodisonu

Sport.ba
21. 09. 2019 - 18:13
0
Shares

Manchester City je pomeo Watford sa 8:0 i time napravio dvije stvari: iživio se nakon poraza od Norwicha u prošlom kolu, ali i poslao poruku Nenadu Bjelici kao i svima koji su makar pomislili da je na vidiku kriza igre ili rezultata sastava Pepa Guardiole.

City je poveo već nakon 40-ak sekundi utakmice. Na desnoj strani lagano iskosa je dodavanje primio čudesni Kevin De Bruyne, i centaršutom u sredinu koji je teško mogao biti bolji našao Davida Silvu koji je jednostavno zakucao na drugoj stativi loptu za 1:0.

Već u sedmoj minuti je 2:0. Opet De Bruyne vodi kontru, daje u prostor na desnu stranu u for Riyadu Mahrezu, on u trku s Fosterom prvi stiže do lopte, koji ga ipak ruši. Za ekspresno vodstvo precizan je Sergio Aguero. Ovim je golom omaleni Argentinac postao prvi igrač u povijesti Premiershipa koji je zabio gol u svakom od prvih šest kola.

Kanonada nije tu stala. 3:0 je već u 12. minuti nakon što Mahrez zabija iz slobodnog udarca kojeg je sam izborio točno na rubu šesnaesterca. Pucao je silovito, a lopta se odbila od Toma Cleverlyja i drastično promijenila smjer. Foster nije imao zrno šanse.

15. minuta i već je 4:0. Korner je izveo pomalo sad dosadni De Bruyne, loptu glavom spustio Aguero prema drugoj stativi, a tamo potpuno neometan Portugalac Bernardo Silva loptu glavom preusmjerava u praznu mrežu. Groteskno jednostrana utakmica.

U 18. minuti novi gol. Za 5:0 zabija, za ne povjerovati, Nicolas Otamendi. Lukavo izveden slobodan udarac, umjesto da je iskorišten za centaršut, loptu je po podu u prostor dobio Sergio Aguero kojeg niko nije pazio. Argentinac je potom neometan asistirano u sredinu za svog sunarodnjaka koji se našao u kaznenom udarcu povodom prekida, i omogućio mu rijedak trenutak upisivanja u strijelce.

Službena statistika kaže da je ovo najbržih 5:0 u povijesti Premiershipa, a mogao je komotno Foster još dva ili tri puta vaditi loptu u mrežu u prvom poluvremenu da su napadači domaćih bili prisebniji u nekolicini prilika, prije svih Aguero.

Prvo poluvrijeme je počelo kako je prvo počelo, ali i završilo. Bernardo Silva zabija za 6:0 u 49. minuti. Lopta je nakon nešto obijanca došlo do Davida Silve koji okreće svog čuvara i lagano daje u prostor, tamo je prima Portugalac i nakon lažnjaka laganim udarcem povisuje ionako golemo vodstvo. Prvi put da je neki igrač na utakmici dva puta se upisao u strijelce.

No u 60. minuti i treći put. Mahrez daje loptu u prostor po desnoj strani kaznenog prostora za De Bruynea, on idealno, kako jedino i zna, pronalazi na drugoj stativi niskom loptom Bernarda Silvu, a Portugalac, nakon što se u prvom pokušaju skoro spotaknuo o loptu, se odmah ispravlja i iz mrtve blizine podiže na pomalo ružnih 7:0. Zabija svoj treći gol, što mu je prvi hattrick u profesionalnoj karijeri igravši u portugalskoj, francuskoj i engleskoj ligi.

Dugo je čekao Kevin De Bruyne da se i on upiše u strijelce. Primio je dodavanje Mahreza s lijeve strane lagano unutar šesnaesterca, jednim potezom se namjestio i silovitim udarcem smjestio loptu u rašlje. Sad se već počelo razmišljati o dostizanju rekordne pobjede Cityja.

Tako su Građani, sa Raheemom Sterlingom na klupi, na najbolji mogući način zaboravili na poraz u posljednjem kolu i vratili se ''na radnu temperaturu'' prije narednih izazova.

Svi rezultati:

Leicester – Tottenham 2:1 (Ricardo Pereira 69', Maddison 85'/ Kane 29')

Burnley – Norwich City 2:0 (Wood 10', 14')

Everton – Sheffield United 0:2 (Mina(AG) 40', Mousset 79')

Manchester City – Watford 8:0 (David Silva 1', Aguero(11m) 7', Mahrez 12', Bernardo Silva 15', 49', 60', Otamendi 18', De Bruyne 85')

Učitaj još novosti