21. 09. 2019 - 17:48
Bayern uvjerljiv, trijumfi Apotekara i Stare dame iz Berlina
907
Shares
Bayern uvjerljiv, trijumfi Apotekara i Stare dame iz Berlina

BUNDESLIGA

Bayern uvjerljiv, trijumfi Apotekara i Stare dame iz Berlina

Sport.ba
21. 09. 2019 - 17:48
0
Shares

Nakon pobjede nad Crvenom zvezdom (3-0) u Ligi prvaka, Bayern Munchen jednako uvjerljivo nastavlja u Bundesligi. U sklopu petog kola Bundeslige, momci Nike Kovača sa 4-0 nadigrali su Koln.

Da će ovo biti još jedna jednosmjerna utakmica nagovijestilo je već rano vodstvo Rekordmeistera. U trećoj minuti domaći nogometaši su odigrali munjevitu kontru. Joshua Kimmich je odigrao loptu u prazan prostor za Roberta Lewandowskog, a on uz malu pomoć gostujućeg igrača zabija za vodstvo 1-0.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, iako su igrači Bayerna dominirali cijelo vrijeme, a dobru formu prikazao je i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić. Imao je igrač Intera na posudbi u Munchenu jednu odličnu priliku, ali njegov silovit udarac otišao je tik pored stative. Osim toga, imao je nekoliko solo-prodora te je bio nezaustavljiv, samo je nedostajalo preciznosti u realizaciji – do 73. minute.

Tada je Philippe Coutinho lijepo proigrao hrvatskog reprezentativca na lijevoj strani, a 30-godišnji krilni igrač sjurio se prema golu i snažnim udarcem ljevicom s vrha šesnaesterca pogodio suprotni kut vratara Horna. Drugi je ovog gol Perišića za Bavarce, a potvrdio je sjajnu formu od posljednjih dana jer je u pobjedi nad Zvezdom upisao asistenciju za prvi gol.

Između prvog i četvrtog gola za Bavarce se još jednom u strijelce upisao i Robert Lewandowski (48'), a priliku da zaokruži utakmicu hat-trickom je „odbacio“, kako bi poklonio Philippeu Coutinhu prvijenac u dresu njemačkog prvaka. Brazilac je izborio jedanaesterac te ga i sam realizirao, a Poljak je bio prvi koji mu je čestitao na golu.

Zbog skrivljenog jedanaesterca, igrač gostiju Kinglsey Ehizibue je dobio - čini se ipak nezasluženo - direktan crveni karton.

Jedini remi danas u Bundesligi odigrali su Freiburg i Augsburg. Bodove su podijelili rezultatom 1:1, a strijelci su bili Holer (23') za domaće te Niederlechner (39') za Augsburg.

Nogometaši Bayer Leverkusena, također s igračem više u drugom poluvremenu, pobijedili su debitanta u Bundesligi, Union Berlin. Rezultat je bio 2-0, a strijelci za Apotekare bili su Kevin Volland (20') i Luis Alario (25').

Crveni je kod momčadi iz glavnog grada dobio Sebastian Polter u 66. minuti, samo pet minuta nakon što je ušao u igru.

Zato je drugi klub iz Berlina uspio doći do bodova. Hertha je na svom Olimpijskom stadionu pobijedila Paderborn rezultatom 2-1, a golove za domaćina postigli su Dilrosun u 10. minuti te Wolf u 52. minuti utakmice. Samo dvije minute kasnije Zolinski je smanjio na 2-1, ali do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Vedad Ibišević ušao je u igru u 85. minuti.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti