20. 09. 2019 - 15:31
SENZACIONALNE VIJESTI IZ HRVATSKE Dinamu za plasman u osminu...
907
Shares
SENZACIONALNE VIJESTI IZ HRVATSKE Dinamu za plasman u osminu finala dovoljna još jedna pobjeda?!

ZENIT PROŠAO SA ŠEST U SLIČNOJ GRUPI

SENZACIONALNE VIJESTI IZ HRVATSKE Dinamu za plasman u osminu finala dovoljna još jedna pobjeda?!

Sport.ba
20. 09. 2019 - 15:31
0
Shares

U zagrebačkom Dinamu vlada velika euforija nakon što su u 1. kolu Lige prvaka potopili Atalantu sa 4:0 na Maksimiru.

Nakon prvog kola Dinamo je prvi na tabeli sa 3 boda, koliko ima i Man. City koji je savladao Shakhtar u gostima, ali sa slabijom gol-razlikom.

Historija je pokazala da se grupa može proći i sa šest bodova. Fudbaleri Zenita prošli su svoju grupu u sezoni 13/14 sa samo šest poena iz šest mečeva.

U Zenitovom slučaju iz 2013., Rusi su krenuli porazom u Madridu kod Atletica 3-1, pa kod kuće remizirali s Austrijom 0-0, pa pobijedili u Portu 1-0, remizirali s Portom 1-1 i s Atleticom 1-1, te u zadnjem kolu doživjeli potop u Beču 4-1.

Ali drugo mjesto donio im je baš rasplet grupe u kojoj je Atletico izdominirao sve (16 bodova), a Zenit, Porto i Austria međusobno su se borili za ostatak. Tako da je Zenit završio sa šest, a Porto i Austria sa po pet bodova.

Takav je rasplet je moguć i ove sezone u Dinamovoj grupi. Da Manchester City pobijedi sve, a Dinamo, Atalanta i Shakhtar pobjeđuju jedni druge.

U tom kontekstu moguće je da hrvatski i talijanski klub ostanu bodovno izjednačeni, što bi gotovo sigurno značilo da će Dinamo završiti ispred.

Nakon briljantne predstave na Maksimiru, navijači se sada nadaju da će i Skahtar pasti u Zagrebu, a kada bi sastav Nenada Bjelice još otkinuo i koji bod na gostovanjima u Harkivu i Milanu, osmina finala bi praktično bila pred vratima.

Učitaj još novosti