19. 09. 2019 - 17:07
ŽESTOKE OPTUŽBE IZ BARCELONE Nisu ga uspjeli kupiti pa ga sada...
907
Shares
ŽESTOKE OPTUŽBE IZ BARCELONE Nisu ga uspjeli kupiti pa ga sada prozivaju: Otišao si kod njih samo zbog novca!

SLUČAJ DE LIGT

ŽESTOKE OPTUŽBE IZ BARCELONE Nisu ga uspjeli kupiti pa ga sada prozivaju: Otišao si kod njih samo zbog novca!

Sport.ba
19. 09. 2019 - 17:07
0
Shares

Izvršni direktor Barcelone Oscar Grau kaže da je holandski defanzivac Matthijs De LiGt izabrao Juventus samo zbog novca, tačnije zbog toga što mu poreski sistem u Italiji omogućava veću zaradu.

Katalonci su još tokom proljeća doveli Frenkija De Jonga iz Ajaxa, a dugo se pričalo o tome i da će štoper De Ligt također krenuti njegovim stopama. Ipak, De Ligt je izabrao Juventus.

"Dali smo mu ponudu, ali je želio ići u Juventus. Tamo mu italijanski porezi omogućavaju veću neto zaradu", rekao je Grau. 

De Ligt ima platu od osam miliona eura godišnje u Torinu, a također će imati i bonuse u visini od četiri miliona eura. 

Novi zakon o porezu za novopridošle radnike u Italiji postao je velika olakšica za talijanske klubove jer donosi značajno smanjenje poreza na zaradu za sve strance koji rade u toj državi. Talijanski zakon bit će primjenjivan na sve strance tokom prve dvije godine rada u Italiji bez obzira na posao koji obavljaju i bez obzira na visinu primanja. Prema odredbama, igrači koji sada dođu u Italiju plaćali bi porez na samo pola svoje zarade.

Na primjer, igrač koji zarađuje 10 milijuna eura, plaćat će porez za samo pet miliona, što znači da bi državi morao proslijediti tek oko 2,15 miliona eura (skoro dvostruko manje nego u Španiji).

Učitaj još novosti