19. 09. 2019 - 16:40
TRENER DINAMA JE GENIJE Bjelica otkrio: "Prevario sam i...
907
Shares
TRENER DINAMA JE GENIJE Bjelica otkrio:

MAGIČNA NOĆ U ZAGREBU

TRENER DINAMA JE GENIJE Bjelica otkrio: "Prevario sam i Atalantu i UEFA-u prije samog meča, evo kako"

Sport.ba
19. 09. 2019 - 16:40
0
Shares

Zagrebački Dinamo sinoć je sa 4:0 pregazio Atalantu u prvom kolu grupne faze Lige prvaka.

Izabranici Nenada Bjelice odigrali su meč za udžbenike, a poslije je trener Dinama pojasnio šta je sve uradio prije samog meča.

Naime, Bjelica je odabrao formaciju 3-5-2, što nije bilo najavljeno prije samog meča.

"Trebalo je imati hrabrosti napraviti promjenu formacije prije ovako važne utakmice. Vidio sam da se u posljednjim utakmicama Serije A ekipe Atalanti suprotstavljaju na takav način, ali sam znao da te ekipe nisu nivo Dinama. Atalanti smo "lupili" lažnjak na UEFA-inom papiru sa sastavima prije utakmice. Tamo je bila nacrtana formacija 4-3-3", rekao je Bjelica pa dodao:

"U ponedjeljak sam igračima na treningu rekao da ćemo igrati 3-5-2. Odigrali smo 15-ak minuta 11 na 11. Postavio sam u jednu ekipu sastav koji je istrčao protiv Talijana. Zaustavili smo igru nekoliko puta, ali je izgledalo jako dobro. Vidio sam kod igrača pozitivnu reakciju. Po govoru tijela kod Petra Stojanovića i Marina Leovca, bilo im je drago što ćemo tako igrati", rekao je Bjelica.

Dinamu sada u LP slijedi obračun sa Manchester Cityjem na Etihadu. Nenada Bjelicu čeka Pep Guardiola.

"Veliki trener, donio je puno svojih fudbalskih ideja", rekao je Bjelica i osvrnuo se na susrete s Guardiolom, one igračke, pošto trenerskih nije bilo.

"Igrali smo triput jedan protiv drugog, sva tri puta u Španiji. On je pobijedio dvaput, a ja sam pobijedio jednom. Albacete je na Nou Campu slavio 1-0, bilo je to u maju 1995. godine. Kakav sam bio? Dobar, ha, ha. Zabio sam odlučujući gol, prošao sam pored desnog bočnog Alberta Ferrera i zabio gol ocu današnjeg igrača Barcelone Sergija Busquetsa, Carlesu", rekao je trener "modrih".

Učitaj još novosti